Hrvatska
StoryEditor

‘Spasiti nas mogu samo privatni kapital i fiskalna konsolidacija‘

06. Kolovoz 2013.

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak izjavio je danas kako izlaz Hrvatske iz krize vidi u privatnim investicijama i privatnom kapitalu te ustrajavanju na fiskalnoj konsolidaciji, komentirajući tako prognoze američke agencije za kreditni rejting Standard&Poor‘s prema kojima su izgledi za kreditni rejting Hrvatske sniženi sa ‘stabilnog‘ na ‘negativni‘.

-Ono što je poruka Standard&Poor‘sa, a osobno sam s njima razgovarao, je da su zadržali rejting s negativnom prognozom, a na nama je u sljedećih pola godine da pokažemo kako prognozu možemo vratiti u pozitivnu- rekao je Vrdoljak novinarima nakon polaganja vijenaca na grob Savke Dabčević-Kučar. 

Po njegovom mišljenju spasiti nas mogu samo privatni kapital, privatne investicije i fiskalna konsolidacija na kojoj se mora ustrajati i sa smanjivanjem troškovne strane i s povećanjem prihodovne strane. 

-Kada to pokažemo do kraja godine onda se više ne bojim za naš rejting- ustvrdio je ministar gospodarstva dodavši, međutim, kako će vrijeme pokazati hoćemo li u tim ciljevima uspjeti. Priznao je i kako investicija nema dovoljno, posebno onih privatnih.

20. travanj 2024 08:15