Hrvatska
StoryEditor

Stanje u Ukrajini energetski utječe i na našu regiju

14. Travanj 2014.
Piše:
liderhrt

Stanje u Ukrajini, o kojoj će danas razgovarati ministri vanjskih poslova EU-a u Luksemburgu, zbog energetske situacije utječe i na našu regiju, izjavila je uoči toga sastanka hrvatska ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić.

Pusić sudjeluje na sastanku ministara vanjskih poslova Europske unije na kojem su kao teme najavljeni BiH i stanje u Siriji i Ukrajini. Ministri bi također trebali razgovarati o pismu ruskog predsjednika Vladimira Putina europskim premijerima, kojima je zaprijetio zaustavljanjem isporuke plina preko Ukrajine ako ta zemlja ne plati svoje dugove. Među ostalima pismo je bilo upućeno i hrvatskom premijeru Zoranu Milanoviću.

- Jasno je da Ukrajina utječe na našu regiju i zbog energetske situacije, a utječe i diktirajući dnevni red sastanka. Postojala je realna opasnost da BiH ispadne s dnevnog reda zbog te neobično važne i donekle zastrašujuće teme, naglasila je šefica hrvatske diplomacije govoreći o ukrajinskoj krizi. To pokazuje koliko je važna energetska politika EU-a, pa kroz to i položaj i doprinos naše regije u alternativnim izvorima i pravcima - dodala je Pusić.

24. travanj 2024 20:16