Hrvatska
StoryEditor

Steiner predsjednik Udruženja posrednika u osiguranju

09. Svibanj 2012.
Piše:
lider.media

Na plenarnoj sjednici Udruženja posrednika u osiguranju i reosiguranju Hrvatske gospodarske komore, održanoj 8. svibnja u HGK za predsjednika Udruženja ponovo je izabran Svanimir Steiner, direktor Marsh, a za zamjenika Miho Klaić iz Fortiusa.

Tom prilikom je Steiner naglasio da je Udruženje u proteklom razdoblju sudjelovalo u kreiranju propisa koji uređuju posredovanje u osiguranju istaknuvši suradnju sa Hanfom u definiranju statističkih obrazaca. Aktivnosti Udruženja bit će usmjerene na promociju djelatnosti posredovanja u osiguranju u hrvatskom poslovnom okruženju te suradnja na projektu financijske pismenosti koji priprema Ministarstvo financija.

Najvažnija aktivnost Udruženja u 2012. bit će sudjelovanje u izradi novog radnog nacrta prijedloga Zakona o osiguranju, a član Radne skupine Ministarstva financija za izradu Zakona je Steiner. Udruženje posrednika će predlagati da se u novi Zakon o osiguranju u potpunosti implementiraju odredbe Direktive o posredovanju (2002/92/EC), da se termin ‘posrednik u osiguranju i reosiguranju‘ zamijeni s terminom ‘broker‘ što je usko vezano za zaštitu potrošača i načelo polarizacije ili razdvajanja. Predlagat će se da se dodatno definiraju poslovi posrednika u osiguranju i reosiguranju koji spadaju u njihovu nadležnost primjerice da posrednici mogu pružati savjetodavne usluge u zemlji i inozemstvu te da društvo može sklapati ugovore o poslovnoj suradnji sa društvima za posredovanje u drugim državama radi zaštite poslovnih interesa svojih klijenata u tim državama.

27. travanj 2024 05:18