Hrvatska
StoryEditor

Stiže najhladniji vikend

25. Siječanj 2013.
Piše:
liderhrt

Zima ne posustaje. Stiže hladni zrak sa sjevera uz iznimno niske temperature i do - 15 stupnjeva.

Oborine će danas prestati, ali će od sutra biti iznimno hladno, možda i najhladnije ove zime. Hladno će ujutro biti i na Jadranu, osobito na sjevernom dijelu, ali će danju uz obilje sunčanog vremena ipak biti ugodnije i toplije. Manje hladno očekuje se od utorka, prenosi HRT.

Vremenska prognoza za iduća tri dana

U Gorskom kotaru puše bura i pada snijeg - na temperaturi od oko -4 stupnja Celzijevih. Jučer je palo 20 cm novoga snijega, pa ga sada na gotovo cijelom području Gorskoga kotara ima više od pola metra. Sinoć su proglašeni zimski uvjeti za cijelo goransko područje, a od tada vrijedi i zabrana prometovanja za tegljače s prikolicom što znači da je u cijelosti prekinut kamionski promet između priobalja i unutrašnjosti.

Stanje u prometu - zimski uvjeti na cestama

Zbog olujnog vjetra za sav promet zatvorene su: autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje, državna cesta D54 Maslenica-Zaton Obrovački, Jadranska magistrala (D8) od Senja do Svete Marije Magdalene i Paški most. Samo za osobna vozila otvorene su: autocesta A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Delnica u oba smjera i Jadranska magistrala između Novog Vinodolskog i Senja te D25 Gospić- Karlobag. Zbog izlijevanja rijeka zatvorene su pojedine ceste u Karlovačkoj, Sisačko-moslavačkoj i Zagrebačkoj županiji. U svakom slučaju, oni koji ne moraju na put, bolje je da nikamo ne kreću.

19. travanj 2024 08:39