Hrvatska
StoryEditor

Što donosi ovogodišnji Weekend Media Festival?

02. Srpanj 2014.
Piše:
lider.media

Weekend Media Festival ove godine održat će se od 18. do 21. rujna u Rovinju, a jedna od glavnih zvijezda bit će Scott Morrison jedan od najutjecajnijih oglašivača u Velikoj Britaniji.

Najveći regionalni festival komunikacije po sedmi put će se održati u Rovinju krajem rujna, a ove godine organizatori su se potrudili napraviti još jedan korak prema naprijed. Kako je rekao Nikola Vrdoljak, direktor programa, ove godine otvorit će se i četvrta dvorana u kojoj će se održavati radionice.

- Puno ljudi je htjelo da organiziramo radionice kako bi mogli dobiti praktična znanja tako da smo se odlučili i na taj segment kako bi im udovoljili. Nadam se da će i ove godine biti zadovoljni s programom koji se još uvijek radi, ali treba istaknuti gostovanje Scotta Morrisona, Christiana Kurtza s MTV i Christophe Morina koji se bavi neuromarketingom – rekao je Vrdoljak. 

Za sada organizatori su najavili panele na temu zašto financiramo startupove, mad man vs mathman, otići ili ostati? tko je zadnji neka ugasi svjetlo, te wearbles i kvantificirani samo utjecaj u regiji. Očekuje se oko četiri tisuće medijskih, marketinških i PR stručnjaka, a dodijelit će se nagrade SoMo Borac za društveno-mrežne komunikacije, odnosno mobilne komunikacije. Tu je i revija najboljih agencijskih projekata BalCannes gdje organizatori očekuju još više prijava.

- Prošle godine je bilo 82 kampanja, a ove godine očekujemo više. Novost su dvije kategorije, niskobudžetne kampanje do 50 tisuća eura medijskog budžeta, te GHOST u kojoj agencije mogu prijavite kampanje koje nikada nisu bile realizirane – rekao je Davor Bruketa.Podršku cijelom festivalu daje i Adris grupa čiji je predstavnik Predrag Grubić istaknuo važnost ovakvih događaja.

- Čitam naslove da je sezona doživjela kolaps, ali i da bude lijepo vrijeme ne možemo rasti bez ovakvih događaja. Mi smo prepoznali Weekend Media Festival kao događaj koji je od turističke važnosti i paralelno s njim i mi rastemo. Tako će biti i dalje jer je to pravi put za naš turizam – rekao je Grubić.

Organizatori su najavili još mnogo zanimljivih predavanja, radionica i panela, ali će javnost o njima biti obaviještena kada budu potvrđeni. Rovinj će sedmu godinu zaredom biti središte komunikacijskog regionalnog svijeta krajem rujna, a to je događaj koji se ne smije propustiti ako dolazite iz tih sektora.

18. travanj 2024 19:26