Hrvatska
StoryEditor

Što Liderov web donosi ovaj vikend?

20. Ožujak 2015.
Piše:
lider.media

Ako je vjerovati statistikama, svaki sedmi stanovnik planete ima otvoren profil na Facebooku. Čak milijarda stanovnika Zemlje svakodnevno komunicira preko ove društvene mreže

No, znate li "pravilno" koristiti društvene mreže? Znate li dobro iskomunicirati ono o čemu govorite, pišete, zastupate? Facebookovi Monika Bickert i Chris Sonderby su objavili članak o standardima zajednice (Community Standards), čiji je cilj objasniti korisnicima što je prihvatljivo za objavljivanje na društvenim mrežama, a liderpress.hr vam ovaj vikend donosi sažetak tih pravila.

Radite li? I još važnije pitanje - radite li posao koji zaista volite? U životu možemo slijediti tuđe ili svoje snove. Istraživanja pokazuju da samo deset posto ljudi radi ono što voli, pet posto slijedi svoju životnu strast, a samo od tri do pet posto postavlja ciljeve. Istraživanja o sreći pak pokazuju da je na drugome mjestu faktora sreće upravo posao. Ovaj vikend Kristina Ercegović otkrit će vam zašto biti sam svoj gazda.

Priznali ili ne Hrvatska je, čini se, na putu oporavka od krize. U tekstu "Tvrtke plaćaju urednije nego prije", Gordana Gelenčer ovaj vikend na portalu liderpress.hr piše kako su poduzetnici, kao jedan od ne toliko vidljivih znakova nježna oporavka, počeli primjećivati sve bolju urednost u međusobnim plaćanjima obveza. Priznaju kako se to dijelom događa zato što su u krizi morali probrati dobavljače/kupce, takve koji im redovitim plaćanjem jamče solidnu dnevnu likvidnost. Koje još (zanimljive) činjenice ukazuju da je Hrvatska na putu oporavka pročitajte ovaj vikend na svom portalu.

Tvrtka Badel 1862 konačno je spremna za novi pokušaj privatizacije i pronalazak strateškog partnera ili investitora koji će dokapitalizirati tog proizvođača alkoholnih pića. Uprava na čelu s Ivom Markotićem u zadnjih godinu i pol stabilizirala je poslovanje, uravnotežila cash flow i bavila se čišćenjem bilance da olakša postupak dubinskog snimanja i pripremi teren za novog vlasnika. Što se još događa s ovom nekada moćnom tvrtkom, piše Matilda Bačelić.

Jeste li znali da rodno ujednačena radna mjesta pozitivno utječu na nacionalne ekonomije, kao i na produktivnost te zadovoljstvo na poslu? Riječ je o istraživanju provedenom na uzorku od tisuću muškaraca i žena, čiji su rezultati pokazali kako tržišta rada koja su rodno ujednačenija dovode do rasta BDP-a zemalja Europske unije, koji iznosi između 20 i 25 posto. Što je još sve istraživanje (raz)otkrilo doznajte ovaj vikend na portalu liderpress.hr.

Učenje se isplati i kad tad naplati! Prije nekoliko desetljeća, konkretnije 1972. godine, fakultetski obrazovan čovjek u dobi od 25 do 34 godine mogao je očekivati 22 posto veću zaradu od kolega bez diplome. Danas je situacija drugačija – zarada je veća za čak 70 posto. No, korist od diplome nije jednako raspoređena među zanimanjima. Koja su zanimanja plaćenija, diplome kojih fakulteta su naplativije pročitajte ovaj vikend u tekstu "Osveta šmokljana".

Znate li da se dio Hrvatske već dvije godine vozi na biciklima tvrtke Nextbike? Nastala u vrlo izazovnom vremenu, tvrtka Krešimira Dvorskog oduprla se izazovima krize i danas je strategija tvrtke širenje mreže po Hrvatskoj što u konačnici treba rezultirati smanjenjem prometnih gužvi, problema s parkiranjem, smanjenje emisije štetnih plinova... Kakvi su planovi ove (startup) tvrtke otkriva sam direktor Krešimir Dvorski koji poručuje - ako se vodite isključivo mišlju kako zaraditi što više, male su šanse za uspjeh.

Hrvatska je dobila najbolje poduzetnike godine za 2014. godinu. Alan Sumina i Zoran Vučinić, nagrađeni dvojac iz tvrtke Nanobit, samo za liderpress.hr otkrivaju što im znači ta nagrada i kakvi su im planovi za budućnost.

Naravno, vašu čitateljsku vjernost vikendom odlučili smo nagraditi pa smo pripremili i nagradnu igru. O kakvoj nagradi je riječ i kako do nagrade saznajte ovaj vikend uz liderpress.hr

19. travanj 2024 09:16