Hrvatska
StoryEditor

Stručnjaci za EU projekte stižu u 19 domaćih poduzeća

04. Studeni 2013.
Piše:
lider.media

Predstavnici 19 domaćih poduzeća i ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras danas su potpisali ugovore o tehničkoj pomoći u vrijednosti od 335 tisuća eura, što s 85 posto financira EU, a 15 posto ide iz državnog proračuna.

Ministar Maras istaknuo je kako stručna pomoć koju će primiti 19 poduzeća obuhvaća 418 radnih dana stručnjaka koji će pripremiti 10 projekata iz raznih sektora malog i srednjeg poduzetništva te devet projekata iz sektora turizma.

- Neće se isplaćivati financijska potpora, nego će se pružiti isključivo stručna pomoć u pripremi potrebne dokumentacije za prijavu na buduće natječaje za korištenje sredstava Strukturnih fondova - rekao je ministar Maras napomenuvši da će u narednih sedam godina Hrvatska imati oko milijardu eura pomoći i poticaja za male i srednje poduzetnike.

Pomoć Ministarstva poduzetništva tako stiže karlovačkoj Tvornici turbina, Kemigu iz Soblineca, zagrebačkoj Pro-klimi, Flamtronu iz Kutine, Ekopaku iz Opatije, Pena autokozmetici iz Bregane, Phoenix Capitisu iz Sesveta, Delminium J.I.M. i Signum Maxu, splitskom Moderatoru, varaždinskom Ferro-Preisu, Gastrocomu i Aqua Aera Terri, novigradskom Vision, Olympiji Vodice, zagrebačkom Delminiumu J.I.M., tvrtki Rovaž iz Malinske, Potestasu iz Splita teMC Ultimaksu iz Velike Gorice. Među njima je i vukovarska tvrtka Smiljanić, a ministar Maras kazao je kako se građanima Vukovara moraju ponuditi nove investicije i projekti, dodavši kako ‘sada trebamo biti pobjednici i otvarati nova radna mjesta’.

26. travanj 2024 10:48