Hrvatska
StoryEditor

Sud zanima za koje je poslove Husarić dobio put na safari

21. Svibanj 2012.
Piše:
lider.media

Optužno vijeće Županijskog suda vratilo je USKOK-u na ‘popravni‘ optužnicu u slučaju bivšeg direktora Hrvatskih voda Jadranko Husarić kojeg se teretilo za mito.

Kako piše Novi list, Vijeće traži da se precizira za koje je to poslove Husarić kao mito dobio putovanje na safari u Namibiju. USKOK je, naime, protiv Husarića te dvojice njegovih poslovnih partnera, Božidara Deduša, vlasnika Proninga DHI i Zorana Crnekovića, direktora Vodoprivrede Lonja – Zelina podigao optužnicu kojom im na teret stavlja primanje i davanje mita u gospodarskom poslovanju, te zlouporabu položaja i ovlasti.

Crneković i Deduš su tijekom 2009. nudili Husariću da će mu podmiriti troškove putovanja i lova u Namibiji, kao i troškove dopreme lovačkih trofeja u Hrvatsku. Zauzvrat su pak tražili da njihovim firmama osigura poslove s Hrvatskim vodama, na što je on i pristao. Crneković je, vrlo brzo nakon toga, dogovorio da sva trojica otputuju u Namibiju, no lažiran je razlog putovanja. Naime, bilo je navedeno da na put odlaze zbog stručnog usavršavanja. Nakon boravka u Namibiji od 1. do 8. lipnja 2009. u Hrvatsku su iz Namibije dopremljeni lovački trofeji za Husarića i Crnekovića, a troškove njihove dopreme platila je firma koja je kooperant Vodoprivrede Lonja-Zelina.

25. travanj 2024 08:29