Hrvatska
StoryEditor

Sukob Gorice i Zagreba oko taksiranja na Plesu

01. Kolovoz 2012.
Piše:
lider.media

Na pomolu je sukob Grada Zagreba i Velike Gorice oko prava taksistima da preuzimaju putnike na Plesu. Naime, prema važećem zakonu taksisti iz jednog administrativnog područja smiju uzimati putnika samo na tom području, piše portal Zagrebancija.com.

 U praksi to znači da putnike iz Zagreba na Pleso mogu voziti samo zagrebački taksist, a u suprotnom smjeru samo gorički, što i jednima i drugima stvara gubitke. Zagrebačka Gradska uprava htjela je da se ovaj problem riješi tako da Zagreb i Velika Gorica sklope sporazum o stvaranju taksi unije. Sklapanjem ovog sporazuma ova dva grada postali bi jedinstvena taksi zona te bi taksisti iz jednog grada neometano mogli raditi u drugom gradu. Cijeli smisao ovog sporazuma bio je da taksisti nemaju ‘prazan hod’ kada voze putnike na Pleso.

Pregovori između Zagreba i Gorice krenuli su krajem prošle godine kada je zajednička radna skupina sastavila prijedlog sporazuma. Prijedlog je sastavljen početkom godine te je poslan gradonačelnicima oba grada na potpis. No, od tada u Gorici mijenjaju mišljenje i odustaju od svega, piše Zagrebancija.com.

24. travanj 2024 03:13