Hrvatska
StoryEditor

‘Sukob HNS-a i SDP-a je igrokaz‘

24. Studeni 2012.
Piše:
lider.media

Predsjednik HSS-a Branko Hrg ocijenio je, komentirajući neslaganje HNS-a i SDP-a oko poreza na nekretnine, da se radi o igrokazu, prenosi HRT.

Smatra da premijer Milanović i ministar Linić nisu usuglašeni pa im je, smatra, trebao netko treći tko će se usprotiviti kako bi ispalo da se zbog toga ne mogu dogovoriti.

Koliko se ja sjećam trebao je biti porez na imovinu za bogate, za banke, za njihove enormne zarade od čega su odustali. Treba uvesti porez za bogate i na dobiti banaka, oporezivati one koji imaju mnogo jer oni mogu preživjeti, a građani, srednji sloj neće preživjeti, kazao je Hrg novinarima na Trgu bana Jelačića na kome je održana programska skupština zagrebačkog HSS-a.

Hrg je rekao kako smo stalno izloženi igrokazima unutar resora u Vladi. Ministar Linić ima obavezu da puni proračun, a premijer mora gledati politiku, želi biti dopadljiv narodu. I sada se našao HNS, koji cijelo vrijeme vadi kestenje iz vatre, oni se kao protive tome pa će biti jedan pravi mali igrokaz i neće se uvesti taj porez na nekretnine koji je realno gledajući neprovediv, udario bi na široke slojeve građane, ocijenio je Hrg.

Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor, koji je također bio na skupštini, ocijenio je da se radi o obračunu dvije stranke ali mu je, kazao je, jasno da se dio koalicijskih partnera tome suprotstavio u ovoj teškoj situaciji. Pozvao je ministra financija Slavka Linića da učini ono što mu je naložio predsjednik Vlade Zoran Milanović, da samo komunalnu naknadu kao relikt prošlosti zamijeni porezom na nekretnine i da ne uvodi nikakve nove poreze jer su građani previše opterećeni.

Radi se o jednom nerazumnom zakonu ministra Linića, koji ne razumije da su građani već platili pet posto poreza na nekretnine kada su kupovali nekretninu, da su je kupili pošteno zarađenim novcem na kojeg su platili poreze i doprinose i da on ne može oduzimati tuđu imovinu, izjavio je Kosor.

Na skupštini zagrebačkog HSS-a predstavio se kandidat za gradonačelnika Zagreba Vladimir Ferdelji kojega zajednički kandidiraju HSS, HSLS i Zelena lista.

25. travanj 2024 11:30