Hrvatska
StoryEditor

Supruga Željka Rohatinskog dobila kredit u Karlovačkoj banci

24. Travanj 2013.
Piše:
lider.media

USKOK nastavlja s istragom Karlovačke banke. Jutarnji list piše kako je HNB dao pokriće za rizične kredite te da su pod istragom Josip Paladino, Sandi Šola i Željko Rohatinski.

Jutarnji doznaje kako se DORH-ova istraga navodno bavi kreditom koji je Kaba dala tvrtki Romah, koja je do 2011. godine bila u vlasništvu supruge Željka Rohatinskog, Marije Rohatinski. Tvrtka nije u financijskim servisima prijavila kreditna zaduženja, ali je 2007. godine navela kratkoročne zajmove u visini od 4,6 milijuna kuna te 2009. dugoročno zaduženje od 5,2 milijuna kuna.

- Komično je pitanje je li tvrtka moje supruge Marije dobila kredit od Karlovačke banke - odgovorio je danas bivši guverner HNB-a Željko Rohatinski na upite Jutarnjeg vezano za navodni kredit Karlovačke banke koji je dobila tvrtka Romah d.o.o.

- Nitko ni na koji način nije dobio nikakav privilegirani kredit - rekao je Rohatinski. Na pitanje zašto nije prijavio eventualna kaznena djela u poslovanju Karlovačke banke DORH-u, bivši guverner rekao je da je već bio odgovorio na to pitanje. - Hrvatska narodna banka radila je svoj posao. Postoje svi dokumenti, izvješća o neposrednom nadzoru, rješenja koja smo izdavali, nalozi, odluke koje je donosio Savjet HNB-a, a mene obvezuje Zakon o čuvanju poslovne tajne - kaže Rohatinski.

25. travanj 2024 11:47