Hrvatska
StoryEditor

Suradnici Nadana Vidoševića priznali krivnju u zamjenu za manje kazne

25. Studeni 2015.
Piše:
liderhrt

Održano je optužno vijeće u slučaju bivšeg šefa Hrvatske gospodarske komore Nadana Vidoševića na kojem je četvero suokrivljenika postiglo nagodbu.

Među ostalima, Igor Premilovac dobio je godinu dana zatvora koji se zamjenjuje radom za opće dobro, a istu je kaznu dobio i Davor Komerički. Vesna Rodić dobila je 11 mjeseci zatvora uz 4 godine kušnje, a Jasna Mrakovčić-Grubić godinu dana zatvora uz rok kušnje od 3 godine. Kada je izlazio iz Županijskog suda, javlja HRT, Nadan Vidošević je izjavio kako ne zna za što ga ti ljudi terete, uvjeren je da će optužnica biti srušena i da će mu se na kraju država morati ispričati.

Podsjetimo, Vidoševića se tereti da je godinama izvlačio milijune kuna iz Hrvatske gospodarske komore, a uz njega je optuženo još 8 osoba. Optužno se vijeće nastavlja sutra.

Optužnicom u tzv. aferi Remorker predloženo je da mu se oduzme imovinska korist od čak 39 milijuna kuna. Tužiteljstvo se pritom, kako je prije istaknulo, vodilo mišljenjem knjigovodstveno-financijskog vještaka koji je utvrdio da između Vidoševićevih zakonitih prihoda i imovine postoji znatan nerazmjer. Predložili su i da mu se oduzme dio umjetničke zbirke, koja je prema procjenama stručnjaka, među najvrjednijima u Hrvatskoj.

17. travanj 2024 01:50