Hrvatska
StoryEditor

Susret Milanovića i Merkelice prošao bez pozdravnog poljupca

19. Rujan 2012.
Piše:
lider.media

Kancelarka Angela Merkel dočekala je premijera Zorana Milanovića na crvenom tepihu ispred zgrade Bundeskanzleramt u Berlinu, no ovog puta bez poljupca, piše Večernji list.

Milanović je ovoga puta od kancelarke dobio samo ruku, iako mu je prošli put udijelila i pozdravni poljubac. Prema pisanju novinara Večernjeg lista, hrvatski premijer malo se i zbunio te umjesto na Merkeličinu desnu stranu otišao na lijevu, no brzo ga je vratila gdje mu je mjesto.Glavne teme razgovora hrvatskog premijera i njemačke kancelarke, kako se očekuje, bit će ratifikacija hrvatskog pristupnog ugovora s EU-om kao i jačanje bilateralne i posebice gospodarske suradnje dviju zemalja. Nakon svečanog dočeka, ručka i razgovora, Milanović i Merkel održat će zajedničku konferenciju za novinare.

Njemačka je vlada potkraj kolovoza donijela prijedlog zakona o pristupnom ugovoru između Hrvatske i EU-a, čime je stvorila uvjete za pravodobnu ratifikaciju toga ugovora u Bundestagu. Njemačka je vlada tada priopćila da će Berlin izbliza pratiti provedbu reformi u Hrvatskoj, a podsjetila je i na izvrsne veze između Njemačke i Hrvatske, koje počivaju na stoljetnim kulturnim utjecajima kao i na velikom broju Hrvata koji žive u Njemačkoj. Očekuje se da će njemački Bundestag u studenome ratificirati pristupni ugovor između Hrvatske i EU.

20. travanj 2024 00:28