Hrvatska
StoryEditor

Sutra će biti objavljena odluka o Bandiću

18. Studeni 2014.
Piše:
liderhrt

U podne je počela sjednica izvanraspravnog vijeća zagrebačkoga Županijskog suda. Odlučuje se o žalbama na prošlotjednu odluku suca istrage o puštanju Milana Bandića i ostalih iz afere "Agrama" na slobodu uz jamčevinu. Što su odlučili, bit će poznato sutra.

U slučaju da sudac odbije žalbe, a zagrebački gradonačelnik Milan Bandić prihvatiti mogućnost da boravak u Remetincu zamijeni obranom sa slobode, Bandić će pred sucem istrage morati obećati da neće kršiti uvjete jamstva, odnosno da neće obavljati dužnost na koju je izabran na neposrednim izborima prošle godine.

Sudac istrage Županijskog suda Zdenko Posavec, koji je ranije čak dva puta na Uskokov zahtjev Bandića odlučio bezuvjetno zadržati u Remetincu, u prošli je četvrtak prihvatio jamčevine koje su za obranu sa slobode ponudili zagrebački gradonačelniki njegovi suosumnjičenici. Oni su i dalje u Remetincu.

Bandiću je za izlazak iz Remetinca prihvaćena jamčevina od oko 15 milijuna kuna u nekretninama njegovih prijatelja, što je najveća ponuda za obranu sa slobode nakon 12,4 milijuna kuna koje su u nekretninama založili prijatelji bivšeg premijera Ive Sanadera.

Od osumnjičenih u aferi Agram iz Remetinca su prvi izašli pročelnik Bandićeva ureda Miro Laco, suvlasnik CIOS-a Petar Pripuz i direktor Službe za nabavu Zagrebačkog holdinga Ivan Markus. Osim Bandića iza rešetaka su ostali šef Holdinga Slobodan Ljubičić, gradonačelnikov savjetnik Željko Horvat, direktor ZET-a Ivan Tolić, referent za javnu nabavu Zagrebačkog holdinga Filip Čulo, direktor Čistoće Miljenko Benko, vlasnik tvrtke Bramgrad projekt Branko Mihaljević, pročelnik stručne službe gradonačelnika Vidoje Bulum te glavni tajnik Zagrebačkog športskog saveza Zdenko Antunović.

23. travanj 2024 01:21