Aktualno Hrvatska Preporučeno

Sve po planu: Istekao rok za prijave savjetnika za otkup Ine

INA
Foto: Suradnik13, Wiki
Lider
Autor Lider

U ponedjeljak u ponoć istekao je rok za ponude potencijalnih savjetnika za otkup dionica Ine od mađarskog MOL-a, javlja Hrvatski radio. Vlada je uputila javni poziv na 18 adresa, uglednim svjetskim investicijskim bankama. Potraga za potencijalnim savjetnicima od kojih se očekuje procjena stanja, prijedlog najboljeg rješenja za otkup dionica te odgovor na pitanje treba li Vladi strateški partner približava se kraju.

Iz Vlade poručuju da sve ide prema planu.

>>> Kronologija INA-MOL: 14 godina nevolja, pregovora, političkih sukoba…

Podsjetimo, sredinom prosinca prošle godine na sjednici Vlade raspravljalo se o raspisivanju ponude za savjetnika Vlade u vezi s mogućem otkupu dionica INA-e od MOL-a.

“Riječ je o ispunjavanju prethodnog zaključka Ministarstva financija i Ministarstva energetike da temeljito pripreme ovaj prijedlog. Ponuda će ići na ključne ugledne svjetske financijske institucije koje se bave ovom vrstom posla i nakon temeljite analize odabrat ćemo adekvatnog savjetnika”, rekao je tada premijer Andrej Plenković, piše N1.

Ministar financija, Zdravko Marić, rekao je da su dva ministarstva usuglasila prijedlog poziva za prijavu za savjetnika za otkup dionica Ine od MOL-a. Marić je istaknuo da se analizom utvrdilo 18 predviđenih adresa na koje će se poslati poziv.

“Ali ponude mogu dostaviti i ostali savjetnici, koji nisu bili obuhvaćeni u ovom pozivu. Rok za prijavu je 15. siječnja 2018. godine, nakon čega će se vrednovati same ponude i nakon toga poduzimati korake u selekcijskom procesu”, rekao je Marić.

Komentari