Hrvatska
StoryEditor

Svi žele u Holding: Za svako od 18 direktorskih mjesta 35 kandidata

11. Rujan 2013.
Piše:
liderhrt

Na javni natječaj za direktore 18 podružnica Zagrebačkog holdinga i tri trgovačka društva u vlasništvu Grada prijavilo se 737 kandidata, što znači da se za jedno direktorsko mjesto natječe čak 35 kandidata, doznaje se iz Holdinga.

Zasad se ne zna za koju podružnicu vlada najveći interes jer je trotjedni natječaj zaključen u ponoć te je u tijeku razvrstavanje pristiglih prijava.

Navode da su i sami iznenađeni ogromnim interesom u zadnjih nekoliko dana natječaja, budući da je do kraja prošlog tjedna stiglo tek nešto više od 60 prijava, a u finišu natječaja zatrpani su stotinama kandidatura.

Trenutno se obrađuju prijave i provjerava dokumentacija - životopisi, stručna sprema i ostalo, što će biti dovršeno za otprilike tjedan dana. Iz Holdinga najavljuju da bi novi direktori gradskih podružnica mogli biti poznati krajem rujna ili početkom listopada.

Nove direktore očekuju u 18 podružnica: Čistoća, Zagrebački digitalni grad, Gradska groblja, Tržnice Zagreb, Vodoopskrba i odvodnja, Zagrebačke ceste, Zbrinjavanje gradskog otpada i sanacija, Zrinjevac, ZET, Zagrebparking, Antun Gustav Matoš, Upravljanje sportskim objektima, Vladimir Nazor, Zagrebački velesajam, Autobusni kolodvor Zagreb, Gradsko stambeno komunalno gospodarstvo, Robni terminali Zagreb i Stanogradnja.

Na javnom natječaju direktore će dobiti i tri trgovačka društva: Gradska plinara Zagreb d.o.o., Gradska plinara Zagreb-Opskrba d.o.o i Zagreb plakat d.o.o.

Gradonačelnik Milan Bandić ponovno je danas ustvrdio da će na direktorska mjesta biti izabrano više žena nego muškaraca te da je za kandidate "letvica podignuta visoko".

26. travanj 2024 10:14