Hrvatska
StoryEditor

Svilan kriv, mora platiti 67.500 eura

22. Travanj 2013.
Piše:
liderhrt

Bivši direktor programa Nove TV Siniša Svilan na zagrebačkome Županijskom sudu proglašen je krivim za primanje mita u zamjenu za prikazivanje emisija produkcijske kuće Core Media u programu Nove TV.

Svilan je dobio osam mjeseci zatvora koje će zamijeniti radom za opće dobro. U proračun mora platiti 67.500 eura.

Zamjenica ravnatelja USKOK-a zatražila je u završnom govoru da se Svilana proglasi krivim i da mu se oduzme imovinska korist od 67.500 eura jer je nesporno da su emisije Core Medije prikazivane na Novoj TV o čemu je pregovarao Svilan. Istaknula je kako su iskazi svjedoka potvrdili da je Svilan pregovarao o cijeni, davao inicijativu, predlagao projekte i svojim autoritetom utjecao na odluke uprave čija je uloga u tome bila formalna, a ne suštinska.

Branitelj Ljubo Pavasović Visković kazao je, pak, da bivši direktor programa Nove TV prema ugovoru o radu nije bio ovlašten sklapati poslove, nego je o tome na temelju niza provjerljivih parametara odlučivala uprava. Za ključne USKOK-ove svjedoke koji su teretili Svilana, branitelj je rekao da su mijenjali iskaze i branili svoje interese u drugim predmetima preko njegovih leđa.

20. svibanj 2024 15:50