Hrvatska
StoryEditor

Svjetski trendovi i izvozni potencijal hrvatske kreativne industrije

18. Ožujak 2016.
Piše:
lider.media

Četvrto izdanje Dana komunikacija, nacionalnog festivala oglašavanja održat će se od 14. do 17. travnja u rovinjskom hotelu Lone u organizaciji HURA-e i IAB-a.

Ovogodišnji Dani komunikacija nude bogat program koji uključuje predavanja vrhunskih svjetskih stručnjaka, predstavljanje aktualnih svjetskih trendova, otkrivanje tajni najuspješnijih komunikacijskih kampanja kao i brojne rasprave, radionice te natjecanja. Posebna novost ovogodišnjih dana komunikacija je platforma "Export Stage" u kojoj će investitor i poduzetnik Nenad Bakić razgovarati s predstavnicima hrvatske kreativne industrije koji su svoje proizvode i usluge uspjeli izvesti izvan granica Hrvatske. Na Danima komunikacija održat će se i dodjele nagrada strukovnih natjecanja Effie, IdejaX i Mixx.

Ove godine po prvi puta će se održati natjecanje za mlade agencijske profesionalce pod nazivom "Young Lions", koji je dio globalnog natjecanja u sklopu kanskog festivala. Natjecatelji će u roku od 24 sata trebati osmisliti kampanje u kategorijama print, cyber i design, odnosno 48 sati za kategoriju film. Najbolji od 4 pobjednička tima nagradit ćemo putovanjem na CannesLions 2016. Kampanje se kreiraju za neprofitne, humanitarne ili organizacije civilnog društva, kojima će se producirani materijali dati na korištenje bez naknade.

Sudionike Dana komunikacija očekuju predavanja vrhunskih komunikacijskih stručnjaka koji dolaze s renomiranih svjetskih festivala Cannes Lions i Eurobest. Među predavačima ističu se  Kerrie Finch, osnivačica i izvršni direktor agencije FinchFactor i stručnjakinja za reputacijski menadžment, Ivan Pols, kreativni direktor iz nagrađivane agencije Adam&EveDDB te Ramses Dingenouts, jedan od vodećih dizajnera iz kompanije Heineken.

Na Danima komunikacija 2016. očekuje se preko 1500 sudionika iz Hrvatske i regije za koje su oganizatori pripremili mnoštvo popratnih sadržaja poput koncerata, izložbi i brojnih drugih prilika za neformalna druženja. I ove godine svi zainteresirani studenti do 26 godina starosti dobivaju besplatnu kotizaciju uz predočenje indexa.

Za više informacija o programu, kotizacijama i smještaju posjetite: www.danikomunikacija.com.

25. travanj 2024 01:02