Hrvatska
StoryEditor

Talijanska Florian Grupa ulaže 25 milijuna eura u Vukovar i zapošljava 500 ljudi

27. Svibanj 2016.

Talijanski investitori već prisutni u Hrvatskoj, ali i brojni novi, žele nastaviti ulagati u Hrvatsku, međutim očekuju poboljšanje poduzetničke klime, istaknuto je u srijedu na skupu o talijanskim ulaganjima u Hrvatskoj.

Skup, održan u Komori Zagreb, okupio je 50-ak predstavnika talijanskih tvrtki koje posluju u Hrvatskoj, a u uvodnom je obraćanju ministar gospodarstva Tomislav Panenić istaknuo da nova Vlada radi na poboljšanju poduzetničkog investicijskog okruženja. Ministar je kao neka od najvažnijih područja u koja se može investirati naveo poljoprivredu i energetiku.

Vlasnik talijanske Florian grupe Elvio Florian najavio je na skupu novi investicijski plan te grupe za Hrvatsku, prema kojemu će uložiti u Vukovar 25 milijuna eura u novu tvornicu parketa, postrojenje kogeneracije i proizvodnju peleta, gdje će zaposliti oko 500 novih ljudi te još bar pet-šest manjih tvrtki iz drvnog sektora kao kooperante.

- Želimo da male pilane i druge tvrtke koje se bave drvetom rade za nas, a mi im jamčimo konkurentnost proizvoda jer smo prisutni na brojnim tržištima u svijetu, a i u Hrvatskoj gotovo svake godine ostvarujemo gotovo 8-postotni rast prihoda, rekao je Florian.

Za ovu je godinu najavio još i investicije u Lipovljanima te Ludbregu, vrijedne više od 15 milijuna eura.

Talijanski veleposlanik u Hrvatskoj Adriano Chiodi Cianfarani u svom se obraćanju osvrnuo na tradicionalno dobre bilateralne i gospodarske odnose dvije zemlje. Skrenuo je pažnju i na nove natječaje za prekograničnu suradnju, od kojih će prvi biti objavljen na jesen, u vrijednosti 236 milijuna eura, što, smatra, može stvoriti nove mogućnosti za suradnju Italije i Hrvatske.

18. travanj 2024 22:46