Hrvatska
StoryEditor

Tesla banka nije pred bankrotom, može još funkcionirati

03. Travanj 2013.

Tesla banka u Zagrebu, u čijem osnovnom kapitalu od 2011., većinski udio imaju pokrajina Vojvodina i Republika Srbija, nije pred stečajem, ali joj je nužan dodatni kapital da bi nastavila s radom, izjavio je u utorak za Radio-televiziju Vojvodine (RTV) predsjednik Nadzornog odbora te banke i predsjednik Srpskoga narodnog vijeća Milorad Pupovac.

- Banka nije pred bankrotom, može još funkcionirati. Ona je smanjila svoje kreditne aktivnosti, upravo zbog toga da ne bi ugrozila osnovnu likvidnost - rekao je Pupovac. Rekao je da je u tijeku proces dokapitalizacije banke, ali zbog zaštite poslovanja nije mogao reći na koji se način obavlja.

- Najave da bi ‘Tesla banka‘ mogla prestati s radom rezultat su ocjena koje nemaju u vidu napore koji se poduzimaju na osiguravanju dokapitalizacije unutar i izvan Hrvatske - naveo je Pupovac za RTV. Dodatni kapital od 10 milijuna eura bio bi optimalan, ali bi Tesla banka mogla bi funkcionirati i s manje novca, drži Pupovac.

Tesla banka nastala je kupnjom A banke malog poduzetništva 2011. godine. Zajedno s bankom malog poduzetništva, Vojvodina i Srbija su kupile i njezine gubitke, koji su u 2010. iznosili milijun eura, naveo je RTV.

Demokratska stranka Srbije (DSS) zatražila je u utorak da predsjednik vojvođanske vlade Bojan Pajtić objasni što se događa s Tesla bankom u Zagrebu. Upitala je hoće li, poslije Razvojne banke Vojvodine (RBV), biti likvidirana i ta banka u kojoj većinski udio ima pokrajinska vlada.

19. travanj 2024 01:32