Aktualno Hrvatska Preporučeno

Tica: Nastup Martine Dalić na skupu ekonomista za mene nije moralno ni etički prihvatljiv

nastup
Martina Dalić, Foto: Ratko Mavar/Lider
Lider
Autor Lider

Pojavljivanje bivše potpredsjednice i ministrice gospodarstva Martina Dalić na skupu Hrvatskog društva ekonomista u četvrtak u Opatiji nije naišlo na odobravanje svih prisutnih. Jedan od onih kojima je njezina pojava na skupu neprihvatljiva je i Josip Tica, redoviti profesor na katedri za makroekonomiju i gospodarski razvoj na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

– Iako sam član HDE-a nikada nisam glasao za pozivanje M. Dalić na skup HDE-a, niti bih glasao za to da je postojala mogućnost da o tome glasam ili da je HDE kao društvo o tome glasalo. Nastup dotične za mene nije moralno niti etički prihvatljiv i nije se trebao dogoditi! – napisao je na svom Facebook profilu Tica, koji je ujedno i glavni ekonomski savjetnik SDP-a.

S takvim se stavom slaže i vođa SDP-a Davor Bernardić koji drži kako ‘toj osobi u politici, u gospodarstvu, igdje gdje ima veze s javnim novcem – mjesto više nije.’

Naravno, ima i onih koji nemaju ništa protiv rehabilitacije bivše ministrice.

– Martina Dalić je odradila jedan fantastičan posao, ali učinila je i velike greške. Nije razumjela da voditi ministarstvo i biti potpredsjednik Vlade nije isto što i raditi u privatnoj firmi. Mislim da se svatko može uvijek vratiti ako je postupao korektno i časno. Ja mislim da je ona tako postupala – komentirao je budućnost Martine Dalić, Radimir Čačić za Dnevnik.hr.

Predsjednik Društva hrvatskih ekonomista Ljubo Jurčić dolazak bivše ministrice pravda njezinim velikim ekonomskim znanjem, a u pravne stvari nije se želio miješati.

– Nju će stvarnost ili budućnost rehabilitirati ili će ju optužiti – što se tiče nas, Društva ekonomista. Što se tiče pravnih okvira, to je sasvim drugi posao. Ovdje ne govorim je li nešto bilo ili nije bilo – kazao je Jurčić.

Komentari