Hrvatska
StoryEditor

Tko hoće na HRT-u biti privatni poduzetnik, došao je na krivo mjesto

10. Studeni 2012.
Piše:
lider.media

Goran Radman, ravnatelj HRT-a, gostujući na Radiju 101 osvrnuo se na profesionalne propuste urednika i voditelja zbog kojih se posljednjih dana intenzivno govori o kaznama na javnoj televiziji.

Podsjetimo, u emisiji ‘Nedjeljom u 2‘ gost Darko Mihajlović, kojeg je urednik i novinar Jabuka proglasio uglednim ekonomskim analitičarom s četiri doktorske disertacije, ubrzo nakon emisije izjavio je da od formalnog obrazovanja ima samo osnovnu školu i brzi tečaj knjigovodstva, dok je ranije snimljena emisija ‘Kontakt‘ sporna jer nije išla uživo. Također, Hloverka Novak-Srzić i urednica ‘Pola ure kulture‘ Branka Kamenski kažnjene su zbog kršenja Etičkog kodeksa.

- To su primjeri kršenja etičnog, moralnog i profesionalnog u javnom prostoru. Mogu samo kazati da tko god je poželio i uspio doći na HRT s motivom da bude privatni poduzetnik, došao je na krivo mjesto. Svaki takav bit će sankcioniran za kršenje internih normi. Motiv ne može biti neetičan dolazak na HRT - kazao je Radman.

On smatra da svima treba dopustiti da se obrane od optužbi.- Ako se one pokažu točnima, bit će i sankcionirani - rekao je ravnatelj, no nije precizirao hoće li zbog propusta biti i otkaza.Najavio je i da bi se uskoro Denis Latin mogao vratiti na male ekrane, a govorilo se i o poreznom dugu. Porezni dug od 228 milijuna kuna veliki je problem HRT-a. - Da, to je veliki problem. Jedan dio je usuglašen i morat ćemo ga otplatiti. No, isto tako, jedan dio je sporan jer nismo isključivi krivac za taj dug. Očekujem razumijevanje za to - kazao je Radman.

19. travanj 2024 05:48