Hrvatska
StoryEditor

Tko su najbolje, a tko najgore ocijenjeni ministri?

09. Studeni 2012.
Piše:
liderhrt

U redovitom telefonskom mjesečnom istraživanju Promocije Plus - CroDemoskop 1300 ispitanika iz svih županija rad Vlade ocijenilo je tek dvojkom (2,46).

To je neznatan pozitivan pomak u odnosu na prošlomjesečnih 2,40, ali znatan pad u usporedbi s veljačom kada su dobili čistu trojku. Sabor je prošao još lošije - dobio je prosječnu ocjenu 2,40. Najbolje je ocijenjen onaj koji ima najmanje ovlasti - predsjednik Josipović, koji je dobio četvorku.

Najgore je prošao prvi potpredsjednik Radimir Čačić - dobio je 2,09. Najbolji ministri su Predrag Matić (3,39) i Veljko Ostojić (3,36). Vratimo li se pet mjeseci unatrag, vidimo da je ministar branitelja na tronu zamijenio kolegu iz turizma. Premijer Zoran Milanović je ocijenjen čvrstom trojkom (3,04). Prije samo pet mjeseci imao je bolju ocjenu (3,24), a danas je tek osmi po popularnosti u vlastitoj vladi. Njegova stranačka zamjenica Milanka Opačić dobila je 3,1, a u odnosu na lipanj (2,99) - među rijetkima je koja ide nabolje.

Ministar financija Slavko Linić, čovjek sa škarama - ispitanicima nije tako mrzak. Dobio je ocjenu 3,14 i zauzima visoko peto mjesto u Vladi, što je poboljšanje u odnosu na lipanj. Nakon afere s ispisima telefona ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić ima istu ocjenu kao i premijer. Deset članova Vlade, predvođenih Brankom Grčićem, palo je ispod trojke. Skromnih 2,89 dobio je ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić. Jedva prolaznu ocjenu dobio je ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina.

25. travanj 2024 03:58