Hrvatska
StoryEditor

Treba li politiku treba maknuti iz sporta?

17. Rujan 2015.

Ako je suditi po odjeku javnosti i medija hrvatski sport trenutno proživljava najcrnije dane od osnutka samostalne države.

Katastrofa košarkaške i fijasko nogometne reprezentacije, afere koje okružuju Hrvatski nogometni savez, zatvaranje i puštanje na slobodu vladara hrvatskog nogometa Zdravka Mamića i umiješanost svjetskih zvijezdi u financijske malverzacije opasno su poljuljale samopouzdanje nacije koja se voli nazivati sportskom. Sportska borilišta često se doimaju kao najbolja platforma za političko skupljanje bodova. Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović i predstavnici Vlade natjecali su se tko će biti uočljiviji na utakmicama košarkaške reprezentacije, dok je svastika na Poljudu jedno vrijeme bila politička broj jedan u zemlji i poslužila svim strankama kao izgovor za napad na svoje suparnike. U takvoj situaciji logično se zapitati da li je sve otišlo predaleko.

Treba li politiku pod svaku cijenu odvojiti od sporta ili, pak, smatrate da sport ne može opstati bez pomoći političara i njihovog prisustva u sportskim savezima? Slažete li se sa Ivanom Šukerom, bivšim HDZ-ovom ministrom financija i aktualnim predsjednikom Hrvatskog košarkaškog saveza ili Mirelom Holy? Glasajte u Liderovom Fight clubu i dajte vaše mišljenje o putu kojim bi hrvatski sport trebao krenuti OVDJE.

20. travanj 2024 01:05