Hrvatska
StoryEditor

Trebaju li građani financirati zahode prosvjednika u Savskoj?

09. Travanj 2015.
Piše:
Miro Soldić

Prosvjed branitelja u Savskoj 66 koji traje već preko četiri mjeseca svako malo iznjedri neke nove trzavice između državnih institucija i pobunjene braniteljske populacije.

Ni jedna ni druga strana ne uzmiču, a mediji se svako malo bave pikanterijama koje izlaze na vidjelo u međusobnom pripetavanju resornog ministarstva sa pobunjenim braniteljima. Ministar Predrag Matić čvrsto drži svoju poziciju i u više navrata je jasno pokazao da ne misli popustiti pritiscima prosvjednika, ali ni oni ne pokazuju znakove posustajanja.

Svjedočili smo prosvjedima, antiprosvjedima, policijskim blokadama, javnom prozivanju zbog visine primanja, a jedna od zadnjih epizoda jest i prestanak financiranja mobilnih wc-a koji branitelji iz šatora koriste, a do sada ih je plaćalo ministarstvo, odnosno građani. Zato smo se ovaj tjedan odlučili u Fight clubu pozabaviti tom temom i upitati naše sugovornike, ministra Matića i saborskog zastupnika HDZ-a Josipa Đakića, što oni misle o svemu. Njihove argumente možete pročitati i za njih glasovati i prokomentirati ih, OVDJE.

06. svibanj 2024 20:26