Hrvatska
StoryEditor

Tri godine radimo na tome da se mladima osigura posao - nekad s više, nekad s manje uspjeha

04. Ožujak 2015.
Piše:
liderhrt

Osamdeset izlagača na ovogodišnjem sajmu poslova u Rijeci predstavilo je svoje poslove i slobodna aktualna ili buduća radna mjesta. Organizator, Hrvatski zavod za zapošljavanje, pružio je studentima informacije o Garanciji za mlade, novom modelu njihova zapošljavanja.

Sajam je otvorio premijer Zoran Milanović, rekavši studentima da je nezaposlenost elementarna nepogoda. Dodao je da njegova Vlada tri godine radi na tome da se mladima osigura posao - nekad s više, nekad s manje uspjeha.

Ministar Mirando Mrsić rekao je da Vlada čini sve kako bi stvorila uvjete da mladi, posebice školovani, ne odlaze iz zemlje. Sve više izlagača na 8. sajmu poslova znak je da ima i više posla i novih prilika za mlade. Stvari se kreću nabolje, rekao je Mrsić.

Nakon obilaska sajma, premijer Milanović susreo se sa studentima i odgovarao na njihova pitanja vezana uz zapošljavanje nakon završetka studija. O odlasku iz zemlje rekao im je da je dobro otići studirati jednu godinu, naučiti nešto i vratiti se ovamo te pokušati ostvariti profesionalne ambicije.

20. travanj 2024 09:06