Hrvatska
StoryEditor

Tri hrvatske tvrtke među elitom na svjetskom sajmu informacijskih tehnologija

15. Ožujak 2016.
Piše:
lider.media

Na najvećem svjetskom sajmu informacijskih tehnologija CeBIT, koji se od 14. do 18. ožujka održava u njemačkom Hannoveru, sudjeluju i tri hrvatske informatičke tvrtke

Alfatec Group, Neoinfo i Span tri su hrvatske informatičke tvrtke koje izlažu na nacionalnom štandu u organizaciji Hrvatske gospodarske komore, na najvećem svjetskom sajmu informacijskih tehnologija CeBIT.

Direktor tvrtke Neoinfo Igor Vukmirović ističe da je motiv sudjelovanja na CeBIT-u pokušaj širenja na strana tržišta i potraga za partnerima koji će to omogućiti. Neoinfo se predstavlja svojim portfoliom proizvoda: Adeo POS mobilnom blagajnom za Android, integriranom s Cloud sustavom za upravljanje poslovanjem (Enterprise Resource Planning), obitelji proizvoda za osiguravajuću industriju te Simplair sustavom za aviokompanije (Passenger Service System). Osim proizvoda, predstavlja i usluge kreativnog razvoja poslovnog softvera.

Voditeljica marketinga zagrebačkog Spana Biljana Vuksan kaže da ta tvrtka predstavlja inovativna rješenja s ciljem da je klijenti prepoznaju kao partnera u digitalnoj transformaciji. Jedno od rješenja koje predstavlja je Emily, sustav za prepoznavanje emocija u cloudu koji može detektirati koliko ste stari, kojeg ste spola i kako se osjećate, kaže Vuksan.

Direktor Business Inteligence sektora zagrebačke tvrtke Alfatec Group Boris Škorić izvještava pak da ta tvrtka u Hannoveru predstavlja DWEM produkt portfolio, kojega Škorić smatra jednim od najinventivnijih proizvoda te vrste na svijetu. Sastoji se od nekoliko alata, a do sada je na sajmu najviše interesa iskazano za Big Data platformu koja omogućava praćenje i analizu podataka iz otvorenih izvora. To omogućava analizu velikih količina podataka, poput onih na internetskim portalima, radi praćenja podatka o korisnicima i njihovom ponašanju, koje je moguće čak i predvidjeti.

HGK je organizirao nacionalni štandi prvi put nakon 2012. godine. "Probuđeni interes za izlaganjem na štandu budi nadu u veći izvozni angažman hrvatskih informatičara na zapadnoeruopskom tržištu, kojemu Hrvatska, zbog znanja i kvalitete IT kadrova predstavlja izvrsno odredište za near sourcing, izdvajanje i ugovaranje poslova na bliskoj lokaciji", kaže smatra potpredsjednik HGK za industriju i IT, energetiku i zaštitu okoliša Tomislav Radoš.

24. travanj 2024 15:43