Hrvatska
StoryEditor

Troido najavio otvaranje ureda u Hrvatskoj, zapošljavaju domaće informatičare

20. Svibanj 2014.
Piše:
lider.media

Njemačka informatička tvrtka Troido najavila je otvaranje svog ureda u Hrvatskoj koji bi trebao otvoriti i nova radna mjesta

Do kraja ove godine njemačka informatička kompanija Troido, koja se bavi razvojem Android sustava i aplikacija, namjerava zaposliti veći broj informatičara iz Hrvatske, najavljeno je na press-konferenciji te tvrtke.

Kako je izjavio vlasnik tvrtke, Miroslav Šimudvarac, došli su na zagrebački Fakultet elektronike i računarstva pronaći najtalentiranije strudente, ponuditi im u Njemačkoj posao, ali i stručnu praksu.

- No, kako već ove ili slijedeće godine kanimo u Hrvatskoj otvoriti naš ured, jer se želimo širiti, biti će zapošljavanja i kod nas. Sada kada je Hrvatska dio Europske Unije, ured će biti formiran kao dio naše njemačke tvrtke. Tako u slijedećih dvanaest mjeseci očekujemo zapošljavanje 30 do 40 ljudi - kaže Šimudvarac, dodajući kako će svi zainteresirani Troido tvrtku moći upoznati na App Start Contestu koji se 20. i 21. svibnja održava na zagrebačkom FER-u.

Inače, tvrtka Troido, sa sjedištem u Düsseldorfu je najstariji Android consulting u Njemačkoj, ima 20 zaposneika, a prvu je svoju poslovnicu izvan te zemlje lani otvorila u Amsterdamu. Klijenti tvrtke su telekomunikacijski operateri, poput Vodafona, a surađuju i sa Deutsche Bahnom, te Deutsche Postom. U sklopu projekta za Vodafone, Troido je napravio software za prvi Facebook telefon, a tu je i niz Android appova koji se vrte na milijunima uređaja diljem svijeta.

Nakon širenja u Nizozemsku, spremni smo na novi val zapošljavanja, pri čemu su najpoželjniji kandidati upoznati sa razvojem Java SE i Android aplikacija, kaže Šimudvarac, inače Vukovarac koji je svoju prvu tvrtku, Simvelop, osnovao još 2001. godine za vrijeme studija.

- Prosječna godišnja plaća u Troidu je 45.000 eura, a potencijalnim zaposlenicima nudimo i pomoć pri preseljenju, koja uključuje avionsku kartu, školu njemačkog jezika, te pronalazak smještaja. Kako u Njemačkoj nema dovoljno informatičara, a hrvatski su inženjeri prvoklasni, veliki se dio firmi okrenuo istočnoj Europi, pa smo tako i mi fokus svoje potražnje premjestili na Hrvatsku, posebice sada kada više nema papirologije oko radnih i boravišnih dozvola - kaže Šimudvarac. 

24. travanj 2024 20:39