Hrvatska
StoryEditor

U Bruxelles direktno iz Dubrovnika

23. Travanj 2013.

Predstavnici Grada Dubrovnika, dubrovačke Turističke zajednice i nacionalne avio kompanije Croatia Airlinesa dogovorili su se danas da će se od ove sezone uvesti ‘city-break‘ zrakoplovna veza s administrativnim i političkim središtem Europe - Bruxellesom.

Također, tijekom zime će se uspostaviti let prema još jednoj destinaciji za koju posredstvom Turističke zajednice dubrovački hotelijeri iskažu najviše interesa, dogovorili su na radnom sastanku u Zagrebu gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić, direktorica Turističke zajednice Romana Vlašić i predsjednik Uprave Croatia Airlinesa Krešimir Kučka.

U priopćenju iz Ureda za odnose s javnošću grada Dubrovnika navodi se kako je što se tiče domaćih letova Zagreb - Dubrovnik, gradonačelnik Vlahušić izrazio neslaganje sa sadašnjoj politikom nacionalne zrakoplovne tvrtke koja je smanjila broj polazaka i time povećala cijene za Dubrovčane.

Predložio je Upravi Croatia Airlinesa da akciju "Osamsto kuna za dvije povratne karte" prošire na 250 karata za svaki vikend i da grad Dubrovnik automatski zakupi oko 1500 karata mjesečno po cijeni od 680 kuna, koje bi se prodavale kroz prodajnu mrežu Croatia Airlinesa. Time bi se uz subvenciju od 250 kuna za građane Dubrovnika cijena povratna karte spustila na 430 kuna.

Dogovorena je i mogućnost uvrštenja shuttle linije Dubrovnik - Zagreb u sklopu restrukturiranja Croatia Airlinesa, navodi se u priopćenju s današnjeg sastanka.

25. travanj 2024 10:35