Hrvatska
StoryEditor

U Crikvenici na bubnju 7 turističkih objekata

30. Travanj 2013.
Piše:
lider.media

Na crikveničko-vinodolskoj rivijeri prodaje se imovina propalih firmi. Na bubnju se našlo 7 hotela, turističkih naselja i kampova, piše Novi list.

Selački hotel Marina, koji je zajedno s ogulinskom firmom Izgradnja otišao u stečaj, ponuđen je za 68 milijuna kuna, doznaje Novi list. Kupaca na prvoj dražbi nije bilo. Bivši radnici traže 800 tisuća kuna za zaostale plaće. Ovaj je hotel bio pun osam mjeseci godišnje, radio 365 dana u godini i primao vrhunske sportaše, a sada će morati čekati bolja vremena. Postavlja se pitanje kako je hotel koji je tako dobro poslovao propao. Upućeni kažu da je profit hotela služio za krpanje posrnule građevine u ogulinskoj firmi.

Slična je situacija s kampom u Povilama na koji polaže pravo država. Na nedavnoj dražbi pojavilo se troje zainteresiranih, no otišli su neobavljena posla. Da će prodaja kampa za 800 tisuća kuna još neko vrijeme ostati na čekanju, svjedoči činjenica da na popisu za sljedeću dražbu na Općinskom sudu u Crikvenici kampa nema.

Hotel Lišanj u Novom Vinodolskom procijenjen je na 123 milijuna kuna. Rasprostire se na 14 tisuća kvadrata, a za cijenu se dobije i hotel Horizont, dva teniska terena. Hotel San Marino i hotel Slavuj prodaju se za devet milijuna kuna. Za centralni objekt u turističkom naselju Povile traži se 5,7 milijuna kuna.

24. travanj 2024 20:30