Hrvatska
StoryEditor

U Međunarodnu zračnu luku Zagreb stigao milijunti ovogodišnji putnik

20. Lipanj 2014.
Piše:
lider.media

Međunarodna zračna luka Zagreb danas je, šest dana ranije nego prošle godine, dočekala milijuntog putnika što je rezultat pozitivnog trenda rasta putnika i zračnog prometa u proteklom razdoblju.

Putnik Viktor Petrovski je putovao na letu Croatia Airlinesa OU368 za Skopje, a nakon prijave na let dočekali su ga predstavnici Međunarodne zračne luke Zagreb i Croatia Airlinesa te ga darivali prigodnim poklonima.

Tako je i ove godine, u skladu s dugogodišnjom tradicijom, Međunarodna zračna luka Zagreb milijuntom putniku darovala poklon-bon u iznosu od 200 eura iskoristiv u Duty Free Shopu MZLZ-a, dok mu je Croatia Airlines poklonila dvije zrakoplovne karte za jedno od odredišta po izboru te aviokompanije. Poklone su uručili, u ime MZLZ-a, Bruno Mazurkiewicz, predsjednik Uprave MZLZ te, u ime Croatia Airlinesa, Ivan Družeta, direktor prodaje i marketinga Croatia Airlinesa.

Domaćin događanja, predsjednik Uprave Međunarodne zračne luke Zagreb, Bruno Mazurkiewicz, izrazio je zadovoljstvo činjenicom da je milijunti putnik ove godine stigao šest dana ranije te istaknuo pozitivan trend rasta putnika: 

- Drago mi je što mogu pozdraviti milijuntog putnika u Međunarodnoj zračnoj luci Zagreb te što smo do te brojke došli šest dana ranije nego prošle godine. Rezultat je to zajedničkog rada svih nas i pozitivnog trenda rasta putnika koji se, nakon porasta od 5,9 posto u svibnju, nastavlja i u lipnju. Tako smo u prvih 15 dana lipnja zabilježili rast od 8,6 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, a trend rasta putnika očekujemo i u ljetnim mjesecima. –

Mazurkiewicz je podsjetio i na brojne novosti u redu letenja, odnosno povećanje frekvencija i destinacija.

Naime, od 20. siječnja 2014. Turkish Airlines je povećao broj frekvencija na relaciji Zagreb - Istanbul na 2 leta dnevno svaki dan u tjednu. Također, nakon 22 godine nizozemska zrakoplovna kompanija KLM ponovno se vratila u Zagreb te je od 26. svibnja 2014. uspostavila liniju Zagreb – Amsterdam 4 puta tjedno. 

Od 02. svibnja 2014. Vueling je ponovno uspostavio 3 puta tjedno liniju za Barcelonu, a od 26. lipnja 2014. ista kompanija letjet će i za Rim 2 puta tjedno. Qatar Airways je najavio da od 1. listopada 2014. započinje s izravnim letovima između Zagreba i Dohe tri puta tjedno. Ova kompanija inače prometuje svakodnevno između Zagreba i Dohe preko Budimpešte.Korean Air je od svibnja do lipnja ove godine imao ukupno 6 charter rotacija zrakoplovima tipa Boeing 747-400 i Boeing 777-200, a za rujan je najavio još 4 dodatne rotacije.

05. svibanj 2024 14:35