Hrvatska
StoryEditor

U potragu za novim zanimanjem diljem Europe

30. Rujan 2013.
Piše:
lider.media

U Zagrebu će se idućeg tjedna održati 7. Sajam poslova i 1. Europski dan poslova (EURES sajam) u organizaciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područni ured Zagreb, te EURES mreže Hrvatska.

Cilj sajma, kako ističu organizatori, povećanje je mogućnosti zapošljavanja, dostupnosti i razmjene informacija, usklađivanja ponude i potražnje te stvaranja partnerskih odnosa među dionicima tržišta rada.

Ulaskom Hrvatske u Europsku uniju Hrvatski zavod za zapošljavanje postao je dio Europske mreže javnih službi za zapošljavanje (EURES), a time je hrvatskim građanima postala dostupna i usluga posredovanja pri zapošljavanju u drugim članicama Europske unije.

Tradicionalni Sajam poslova do sada je bio prilika za susret svih dionika na tržištu rada, s posebnim naglaskom na poslodavce i tražitelje zaposlenja koji tom prilikom mogu ostvariti izravnu komunikaciju. Sada će Sajam imati i međunarodnu dimenziju, te posjetiteljima pružiti priliku za razgovor s EURES savjetnicima iz 16 država članica EURES mreže. Također, EURES savjetnicima tražitelji zaposlenja mogu predati svoje životopise ili se prijaviti na neki od otvorenih natječaja diljem Europe.

Sajam će se održati 04. listopada 2013. godine u Pučkom otvorenom učilištu, Ul. Grada Vukovara 68, s početkom u 10.00 sati, a ulaz je slobodan.

16. travanj 2024 17:10