Hrvatska
StoryEditor

U ratu klikova Picula dobio prednost ispred Maletić

09. Srpanj 2015.
Piše:
Miro Soldić

Prošlotjedni Fight club oborio je apsolutno sve rekorde po broju glasova i čitanosti otkad smo uveli tu rubriku. Pitanje ‘Je li Hrvatska iskoristila sve prednosti članstva u EU?‘ na koje su svoje argumente za i protiv ponudili Tonino Picula i Ivana Maletić, pokrenulo je pravi rat klikovima.

Ukupan broj glasova premašio je 70 tisuća, a nakon rovovske bitke pobjedu je odnio Picula koji je u fotofinišu povećao razliku na preko 20 tisuća glasova (64%-36%). Usporedbe radi, hrvatska predsjednica izabrana je većinom od nekih 30-ak tisuća glasova.

Lavina glasača pobudila je sumnju naših stalnih čitatelja na rat stranačke mašinerije SDP-a i HDZ-a, što se lako dade iščitati iz njihovih komentara. Od optužbi upućenih ‘forumskim ratnicima‘ za pretjerivanje u nabijanju glasova, do usporedbe Fight cluba s parlamentarnim izborima koji su pred nama, komentatori se nisu susprezali od prozivki i cinizma.

Na stranu poslovični hrvatski sarkazam, ali prošlotjedni Fight club uistinu jest bio svojevrsna demonstracija sile stranačke mašinerije koja, kada krene, melje sve pred sobom i ništa ne prepušta slučaju. Možete to uzeti kao poticaj da iziđete na sljedeće izbore i konzumirate svoje pravo glasa, ili pak kao ispriku za potpunu političku apatiju koje i ovako ne manjka.

Mi bismo voljeli da se odlučite za sudjelovanje, isto kao što bismo voljeli da se ostvare prognoze našeg prošlotjednog pobjednika Tonina Picule koji se nada da ćemo sve pozitivne efekte ulaska u EU zapravo osjetiti tek u idućih nekoliko godina. Živi bili pa vidjeli, a do tada možete vježbati participativnu demokraciju glasajući i komentirajući u novoj rundi Fight cluba. Tema je vrlo aktualna, pitamo vas hoće li nove slučajeve Mamić spriječiti izmjene zakona o sportu? Više možete pronaći na ovom LINKU.

19. travanj 2024 04:02