Hrvatska
StoryEditor

U razvoju odredišta svaki partner mora biti lider u svom segmentu

01. Siječanj 2013.

Jedan od ciljeva Strategije razvoja hrvatskog turizma jest destinacijski menadžment. Lošinj je taj proces počeo prije šest godina u suradnji s agencijom Carpe diem na pozicioniranju Lošinja kao otoka vitalnosti

• Mnogi su gradovi uz pomoć profesionalaca osmislili kako se pozicionirati, ali rijetki su to uspjeli provesti u praksi. Kako je Lošinj uspio u tome?- Važna je suradnja s lokalnom samoupravom. Imamo sreću i prednost što imamo gradonačelnika Garija Cappellija koji je cijeli život radio u turizmu i koji je inicirao destinacijski menadžment. Gradski projekti moraju biti u potpunoj sinergiji s razvojem turizma odredišta. Infrastrukturne investicije moraju biti u funkciji turističkog napretka, kao i uređenje hortikulturnih površina, plaža, usklađivanje odluka o urbanoj opremi i pravilnika o radnom vremenu, izlaganju na javnim površinama i tomu slično. Partnerstvo je preduvjet uspjeha. Svaki partner mora biti lider u svom segmentu u skladu s vizijom razvoja turizma destinacije.

• Događa li se da se partneri na razvoju destinacije raziđu u mišljenjima ili da su im (financijski) interesi suprostavljeni? Kako se to prevladava?- Cilj je kvalitetnoga desetinacijskog menadžmenta tržišno konkurentna destinacija. Važno je kritički propitivati svaku razvojnu odluku, učinkovito se suprostaviti neprimjerenim razvojnim rješenjima i stalno pratiti sve mjerljive komponente razvoja. Na Lošinju istražujemo tržište tako da ispitujemo mišljenje turista, ali i mišljenje stanovnika o otočnom turizmu, analiziramo rezultate, tražimo izlaz iz problema i nova rješenja. Turizam je vrlo dinamičan sektor, često jučerašnje pravilo danas više ne vrijedi. Treba se stalno prilagođavati novim trendovima i suvremenom gostu, ali nikad ne izgubiti identitet, tradiciju i kulturu, jer to su vrlo često sastavinice naše prednosti u odnosu na konkurente. Naravno, u ekonomskoj krizi više nego prije dolazi do izražaja ‘vrijednost za novac’. Gost prepoznaje vrijednost, cijeni kvalitetu proizvoda i usluge.

• Kako animirate male privatne iznajmljivače da se što više uklope u zacrtanu viziju?- Otkrili smo najveće nedostatke i uklanjamo ih principijelno već godinama, tako da se vidi napredak. Za dizajn apartmana i soba surađujemo s dizajnerima interijera, potičemo ulaganja u kapacitete i marketing te suradnju s turističkim agencijama. Osmislili smo kartice za iznajmljivače kojom oni ostvaruju popuste u mnogo lošnjiskih trgovina s opremom za apartmane. Dijelimo sadnice, potičemo edukaciju o uređenju mediteranskog vrta, sufinanciramo učenje stranih jezika, a u suradnji s bankama osmišljavamo posebne kreditne linije za privatni smještaj.

26. travanj 2024 05:14