Hrvatska
StoryEditor

‘U USKOK-u postoji soba za rušenje Sanadera‘

30. Rujan 2012.
Piše:
lider.media

- Postavljanje Jadranke Kosor na mjesto premijerke bila je pogreška. Tada mi se to učinilo dobrim izborom - rekao je Ivo Sanader gostujući u HRT-ovoj emisiji Nedjeljom u 2.

Jedino za što bi se želio ispričati hrvatskoj javnosti je izbor Jadranke Kosor za njegovu nasljednicu, a o svojim drugim (političkim) grešakama nije želio govoriti.Komentirajući svoje ostale (bivše) bliske suradnike koji su ga prije uzdizali u nebesa, a nakon podizanja optužnica okrenuli mu leđa Sanader je rekao kako im nije vjerovao niti prije, pa im ne vjeruje ni sada.- Zašto ste se okružili ulizicama i poltronima, pitao je Aleksandar Stanković, a Sanader mu je odgovorio - Zato što se vi, Igor Mandić, Čedo Prodanović i takvi ljudi ne žele uključiti u HDZ.

Bivši premijer većinu je škakljivih pitanja voditelja Aleksandra Stankovića izbjegao pozivajući se na procese koji se protiv njega vode i zbog kojih ne može govoriti o svojim financijama, satovima itd. No, zato nije štedio državnog odvjetnika Mladena Bajića.

- Mladen Bajić otišao je predaleko, spor protiv mene pokrenuo je zbog političkog naređenja. Radi pritisak na sud putem medijima, objavljuju se dokumenati iz procesa koje medijima dostavlja DORH dostavlja - samo je dio onoga što je Sanader rekao o Bajiću. Izjavio je i kako je njegov odvjetnički tim je prije godinu i pol podnio kaznenu prijavu te su postavili pitanje zašto netko dostavlja tajne dokumente, no do danas nema odgovora iz policije i državnog odvjetništva.

Postoje dokumenti, rekao je Sanader koji pokazuju kako je Mladen Bajić imao preko 500 kontakata s Ivankom Tomom iz Večernjeg lista i urednikom iz Jutarnjeg lista Mladenom Plešeom 100 do 150 puta i na taj način stvarao u javnosti dojam da ‘sam već kriv i da je samo pitanje kolika treba biti kazna‘, rekao je bivši premijer. - U USKOK-u postoji soba koja se zove ‘soba za rušenje Sanadera‘. Moja odvjetnica je to vidjela - rekao je Sanader.

Svoj odlazak iz politike opravdao je time što nije htio da radi ulaska u EU Hrvatska izgubi dio teritorija, a da je Jadranka Kosor na to pristala zbog čega je Slovenija odblokirala pregovore.- Bojim se da će Hrvatska sporazumom Kosor - Pahor izgubiti dio svoga teritorija. Sve to ću iznijeti u svojoj knjizi koju će izdati tek nakon što Hrvatska uđe u Europsku uniju kako ničim ne bi stao na tom putu Hrvatske- rekao je Sanader.

Sebe za par godina, kada na hrvatskom sudu dokaže da je nevin, vidi u Zagrebu u konzultantskom biznisu. Žao mu je što je obitelj doveo u ovu situaciju. U dvadeset godina politike promijenio bi samo to što teret njegova djelovanja u politici nosi njegova obitelj.Rekao je kako njegova obitelj živi od 20 tisuća kuna mjesečno te je naglasio kako to nije dovoljno da bi pokrio troškove obrane. Naglasio je kako se upravo u tom smislu može reći da nema pravo na pravično suđenje jer mu blokirana sva imovina.

19. travanj 2024 07:46