Hrvatska
StoryEditor

U vrijeme godišnjeg u plaću se ne ubrajaju i prekovremeni sati?

12. Rujan 2012.
Piše:
liderhrt

Vlada bi mogla imati problema i s liječnicima. Predsjednik Hrvatskoga liječničkog sindikata Ivica Babić prozvao je ministra Rajka Ostojića za kršenje kolektivnog ugovora i upozorio ga da bi jesen 2012. mogla biti repriza 2002. godine i izazvati opći štrajk liječnika.

Kako piše portal hrt.hr Povod je ministrov naputak o obračunu plaća za vrijeme godišnjeg odmora u kojem traži da se u izračun plaće ne ubrajaju i prekovremeni sati, rekao je predsjednik Hrvatskog liječničkog sindikata Ivica Babić na konferenciji za novinare.

Napominjući kako je današnja konferencija za novinare preventiva i izražavajući uvjerenje da će "razum prevladati", istaknuo je da su njen glavni povod, kako je rekao, članci u Jutarnjem listu prema kojima se stvara uvjerenje da je u sustavu zdravstva sve krivo, neučinkovito i preplaćeno. Smatra da se takvim članicima o liječničkim plaćama radi dobar spin.

Ugovorena prava dok se ne promjene trebaju se primjenjivati, rekao je. Drugi je razlog, kako je rekao, početak kampanje kojima se liječnike proglašava neradnicima, neučinkovitima te preplaćenima, o čemu se, naglasio je, resorni ministar i ministarstvo ne očituju.

Predsjednik Hrvatske liječničke komore Hrvoje Minigo ističe da liječnici ne žele štrajk jer, kako je rekao, znaju da će njime biti oštećeni korisnici, odnosno pacijenti, te naglasio nužnost pregovora.

25. travanj 2024 14:32