01. veljača 2017.

Uber ne može komentirati tužbu HOK-a jer nije upoznat s detaljima

Iz tvrtke Uber Croatia u srijedu su izvijestili da nisu upoznati s detaljima tužbe koju je podnijela Hrvatska obrtnička komora (HOK) protiv Ubera zbog navodnog nezakonitog poslovanja te je zbog toga ne mogu komentirati.

"Čuli smo da je HOK na poticaj manjeg dijela taksista iz Udruženja Radio taxi Zagreb podnio tužbu protiv tvrtke Uber Croatia. Međutim, tu tužbu još nismo primili stoga nam je teško komentirati detaljnije", kazali su iz Ubera.

>>>HOK podnio tužbu protiv ‘famozne platforme’ Uber

Ističu kako tvrtka Uber Croatia pruža usluge marketinga i promidžbe, dok Uber platforma povezuje korisnike i vozače. "Uber nije trgovačko društvo za pružanje usluga prijevoza, ne zapošljava vozače, ne posjeduje vlastita vozila i surađuje samo s obrtnicima ili pravnim osobama", ističu iz Ubera.

Navode kako je Uber dolaskom u Hrvatsku, prije nešto više od godinu dana, stvorio više od 1.000 radnih mjesta u hrvatskim obrtima i tvrtkama.

Također, više od 60.000 aktivnih korisnika prepoznalo je prednost korištenja Ubera u svakodnevnom životu te se sve više koriste alternativnim načinima kretanja kroz grad, stoji u izvjavi Ubera.