Hrvatska
StoryEditor

Uhićeni bivši šefovi HAC-a Jurica Prskalo, Marijo Lovrinčević i Sandro Vukelić

21. Studeni 2013.
Piše:
lider.media

Jurica Prskalo, bivši predsjednik Uprave Hrvatskih autocesta i Marijo Lovrinčević, bivši član uprave HAC-a ponovno su uhićeni zajedno sa Sandrom Vukelićem, bivšim direktorom Građenja u HAC-u.

Kako piše Novi list, riječ je o proširenju istrage izvlačenja novca iz HAC-a, ali i iz Hrvatskih cesta u kojima Vukelić svojevremeno radio.

Ovim dijelom istrage obuhvaćeni su i Josip Sapunar, Zdravko Livaković, Damir Kezele te Igor Premilovac, preko čije tvrtke Remorker je novac izvlačen i pran u inozemstvu. Do novih uhićenja došlo je nakon što je Igor Premilovac istražiteljima dodatno ispričao kako je sudjelovao u izvlačenju novca iz javnih poduzeća.

Premilovac je od početka istrage na slobodi, Sapunar je u utorak pušten iz istražnog zatvora nakon što je i sam dopunio istragu i očito ukazao na nova nedjela.

Istragom su već obuhvaćeni i bivši državni tajni ministarstva prometa i bivši član uprave HAC-a Milivoj Mikulić, bivši čelnik HAC-a i Hrvatskih cesta (HC) Stjepko Boban, bivši članovi uprave Viadukta Ivan Berket i Damir Kezele, te direktor tvrtke Zagorje Tehnobeton Miroslav Bunić.

25. travanj 2024 02:56