Hrvatska
StoryEditor

Umag oteo Poreču popularnost

11. Rujan 2012.
Piše:
lider.media

Prodajni rezultati turističke kompanije Uniline pokazuju kako je najveći broj aranžmana za ljetni odmor u Hrvatskoj prodan na tržištima Austrije, Slovenije, Njemačke, zemalja Beneluksa, Hrvatske i Italije.

Najpopularnije destinacije za odmor bile su Poreč, Rab, Mali Lošinj, Dubrovnik i Umag, stoji u priopćenju za medije. Zanimljivo kako je Poreč i prijašnjih godina bio na vrhu ljestvice popularnosti, no po prvi puta je ta pozicija bila ugrožena velikim interesom i prodajom aranžmana u Umagu. Statistički gledano, prijašnjih godina je Poreč bilježio za deset posto veći broj prodajnih aranžmana, dok je ove godine ta prednost pala na svega 2 posto u odnosu na Umag.

Pokazatelji prema pojedinim tržištima ističu kako su, primjerice Talijani najradije za odmor odabirali Poreč, Umag i Mali Lošinj i to, u prosjeku, najviše na bazi smještaja u hotelima sa dvije ili tri zvjezdice ili turističkim naseljima s tri zvjezdice.

Slovenski gosti najradije su se odmarali u Poreču, Puli, Zadru i kod njih je kategorizacija za jednu zvjezdicu viša u odnosu na Talijane (3* i 4*). Domaći su gosti godišnji odmor najradije provodili u Trogiru, Rabu, Poreču, Pakoštanima. Hrvati su, kao i Talijani, najviše boravili u hotelima sa dvije i tri zvjezdice.

Prosjek boravka turista je kao i prijašnjih godina iznosio sedam dana, a tijekom boravka je korišten veliki broj dodatnih sadržaja unutar ponude. Od zanimljivijih zahtjeva prilikom kupovine aranžmana vrijedi istaknuti potrebu za spasiocem na plaži, prijenosne DVD playere za djecu, ograđene terase za objedovanje te bazene s grijanom morskom vodom.

Najveći broj turista u aranžmanima Unilinea dolazio je osobnim vozilima, zatim autobusima i na kraju, u najmanjem postotku avionima. Zanimljivo je kako je ove godine porastao broj dolazaka trajektom iz Ancone i to za čak 13 posto u odnosu na proteklu godinu.

19. travanj 2024 03:55