Hrvatska
StoryEditor

Umjesto za 1600 kuna, odradite pripravnički u Lidlu za 8 tisuća bruto

14. Srpanj 2016.
Piše:
Ivana Tarnaj

Lidlov ženski tim za ljudske resurse izašao je sa ponudom za studente koja, s obzirom da garantira plaću od 8 tisuća kuna bruto, zvuči primamljivo. Želja im je, kroz složen kvalifikacijski postupak, odabrati 10 svježe diplomiranih mladih ljudi, koji će raditi u tom međunarodnom lancu trgovina.

Start@Lidl ime je projekta kojim u toj korporaciji nastoje pronaći adekvatan kadar kojemu se nudi mogućnost zapošljavanja odmah nakon diplomiranja.

- Riječ je o tri programa. U prvom nudimo radno mjesto mlađi specijalist i ono je namijenjeno osobi koja se želi specijalizirati u svojoj djelatnosti, to je fiksno radno mjesto, u Zagrebu i okolici. Kandidat koji dobije ovu poziciju bit će temeljito upoznat s našim "core business-om", svim procesima koji se događaju u trgovini i u skladištu- rekla je Romina Ivančić iz ljudskih resursa Lidla.

Druga dva posla ciljaju marketing i logistiku i prodaju. Vježbenik za marketing, osim šanse da dobije stalan posao, u 18 mjeseci će proći sva radna mjesta, od blagajne do voditelja trgovine. Tko "završi" u prodaji i logistici taj će morati pokazati svoje liderske sposobbnosti jer će ga Lidl, uz pomoć mentora, osposobiti da upravlja većim brojem ljudi, u skladištima i u trgovinama.

-Svim ovim radnim mjestima zajedničko je strukturirano obrazovanje, treninzi i radionice. Svi naši "startovci" imat će svoje mentore, a želja nam je zadržati te zaposlenike. Svim njima bit će osigurana i povratna informacija u čemu su dobri, što još moraju savladati- pojasnila je kako će to izgledati Ivančić.

Prijave za posao u Lidlu primat će se do 5.08.2016. Selekcijski postupak, osim životopisa i molbe za posao, podrazumijeva i osobno predstavljanje, on-line testiranje znanja i jednodnevnu procjenu kandidata u simuliranim situacijama.

Institucija uvodnog školovanja u Lidlu funkcionira već 10 godina. Punih 7 godina Lidl stipendira mlade na dualnom studiju u Njemačkoj. Pune 4 godine stipendiramo mlade u iznosu od 1400 do 1800 eura. S ponosom ističemo kako ti ljudi, koje smo podupirali u obrazovanju, danas rade u Lidlu- pojašnjava korporativnu politiku Ivančić.

U poslovnicama Lidla u Hrvatskoj zaposleno je 2000 ljudi. Trgovina je to koja je, zadnje dvije godine, druga na ljestvici najpoželjnijeg poslodavca u Hrvatskoj.

25. travanj 2024 15:35