Hrvatska
StoryEditor

Uoči Dana poduzetnika ponovno priče o Ergovićevoj smjeni

14. Svibanj 2012.
Piše:
lider.media

Gotovo istovremeno s ‘proslavom‘ prve godišnjice na čelu HUP-a, počele su spekulacije o smjeni Ivana Ergovića, predsjednika Uprave Nexe grupe, s mjesta šefa poslodavaca.

U posljednja je dva mjeseca Ergović tri puta demantirao informacije o svom odlasku. Uoči Dana poduzetnika, koji se u organizaciji Hrvatske udruge poslodavaca održava u srijedu 16. svibnja, Večernji list piše o Ergovićevoj smjeni i planovima poslodavaca da ofenzivnije krenu na Vladu i sindikate.Ergović i dalje tvrdi da namjerava završiti mandat do kraja, odnosno do sljedeće godine. Za Lider je nedavno izjavio: Svi koji puštaju informacije o mom odlasku nisu me izabrali. HTV je prije desetak dana objavio kako će novi predsjednik HUP-a biti Ivan Miloloža, vlasnik tvornice akumulatora Munja i istaknuti HUP-ovac te da bi Ergović trebao odstupiti 15. svibnja na skupštini HUP-a. Ergović je tada rekao kaku su promjene moguće samo u Izvršnom odboru udruge kojem mandat istječe u svibnju ove godine.

Njegov izbor na čelo HUP-a prije godinu dana bio svojevrsno iznenađenje jer je u posljednjem trenutku izborio nominaciju, a potom i izbornu pobjedu. Protukandidat Filip Filipec iz Tehnika spominjao se kao kandidat Ivice Todorića pa upućeni smatraju da je riječ o borbi suprotstavljenih struja u HUP-u.Večernji list pak piše kako je potencijalni nasljednik Zdenko Adrović, predsjednik Uprave RBA koji bi poziciju preuzeo u prijelaznom razdoblju do isteka mandata 2013. Zadatak bi mu bio napraviti oštar pritisak na Vladu i sindikate, a jedan od glavnih zahtjeva bile bi izmjene u Zakonu o radu i porezno rasterećenje privatnog gospodarstva.

Iz službenog poziva na Dan poduzetnika vidiljivo je kako je u planu uvodno obraćanje Ivana Ergovića, kao predsjednika HUP-a te uz dolazak premijera Milanovića i predsjednika Josipovića, okrugli stol na kojem će Ergović s Radimirom Čačićem, Emilom Tedeschijem, Gordanom Deranjom, Slavicom Singer i Zdravkom Jelčićem razgovarati o poduzetništvu.

25. travanj 2024 18:42