Hrvatska
StoryEditor

Uskoro Radio ZET

30. Rujan 2012.
Piše:
lider.media

Radio Zagrebačkog električnog tramvaja postat će prvi u Europi javni gradski prijevoznik koji ima svoj ‘radijski‘ informativni program.

Radio ZET moći će istodobno čuti putnici u 600-tinjak ZET-ovih vozila - 200-tinjak tramvaja i 400-tinjak autobusa, najavio je glasnogovornik ZET-a Tomislav Jurić, idejni začetnik i pokretač Radio ZET-a, novinar s više od deset godina radijskog iskustva.- Emitiranja smo zamislili na način da se u najvećim prometnim opterećenjima, odnosno u jutarnjoj i poslijepodnevnoj špici, uključujemo prema našoj programskoj shemi sa sadržajima maksimalno do pet minuta, a kada za to bude potrebe to će trajati i dulje - rekao je Jurić i dodao da će radio emitirati od 7 do 9 sati ujutro te od 15 do 17 sati poslijepodne i uz tzv. redovna uključenja bit će i povremena, svakih pola sata po nekoliko minuta.

Istaknuo je da će njihov informativni program sadržavati pregled gradskih vijesti, a okosnica će biti vijesti iz Zagrebačkog holdinga, prometa i Zagreba. Naglasio je kako će Radio ZET nastaviti suradnju s Hinom koja je počela u eksperimentalnoj fazi emitiranja. Istaknuo je i da Radio ZET zasad neće emitirati glazbu, jer njezino emitiranje podliježe plaćanju autorskih i izvođačkih prava. Reportažno vozilo Radio ZET-a za izravna javljanja svoju će premijeru imati prilikom ovogodišnjeg blagdana Svih svetih.

18. travanj 2024 19:00