Hrvatska
StoryEditor

Uspostavljena izravna avionska linija Dubai - Zagreb

16. Prosinac 2014.

Uoči današnjeg premijernog leta na relaciji Dubai-Zagreb, zrakoplovna kompanija Flydubai, predstavila je okupljenim predstavnicima medija u zagrebačkom hotelu Westin, plan zračne linije između spomenutih lokacija. Također, cilj ove konferencije bio je i prezentirati Dubai kao atraktivno turističko odredište

-Ovo je povijesni trenutak. Ne samo za turizam, već i za biznis, obzirom na sve veću poslovnu važnost Dubaija. Nova linija koja nas povezuje sa Zagrebom pokazuje rastuću potražnju na tržištu i želju za povoljnim putničkim opcijama diljem srednje i jugoistočne Europe - izjavio je Jeyhun Efendi, viši dopredsjednik za komercijalno poslovanje Flydubaia.

Ovom linijom, istaknuto je, nije uspostavljena samo direktna linija prema Dubaiju, već je i ostvarena povezanost Hrvatske sa širom regijom Bliskog Istoka, Afrike i Južne Azije.

- Ovo je vrlo važna stvar, ne samo za Zagreb, već i za cijelu Hrvatsku. Zasigurno će pomoći kako turizmu, tako i razvijanju poslovnih veza između Hrvatske i toga dijela svijeta - izjavio je zamjenik ministra turizma Daglas Koraca, koji je također nazočio konferenciji.

Flydubai će tri puta tjedno izravnim letovima povezivati Dubai International Terminal 2 i Pleso u Zagrebu.

- Tijekom zimskih mjeseci očekujemo da 70 posto letova bude iz Zagreba prema Dubaiju, dok preko ljeta očekujemo obratnu situaciju -  zaključio je Efendi.

25. travanj 2024 04:11