Hrvatska
StoryEditor

Uz ZIP i Stripe lakše do tvrtke u SAD-u

25. Veljača 2016.
Piše:
lider.media

Zagrebački inkubator poduzetništva i Stripe, jedan od globalno vodećih sustava za online plaćanje i elektroničko poslovanje, objavili su strateško partnerstvo namijenjeno hrvatskim tehnološkim i startup kompanijama koje žele iskoračiti na tržište SAD.

Stripe, poznat po online servisu za plaćanje, objavio je Atlas, program dizajniran kako bi pojednostavio proces osnivanja kompanije u SAD-u. Kao vodeći startup program u Hrvatskoj, ZIP će Stripeu predlagati kandidate za Atlas program. Konačan odabir i odobrenje ulaska u program ostaje na Stripeu. Uz cijenu od 500 USD, odabranim kompanijama Stripe će pružiti “onboarding paket” za američko tržište, a to znači:

Osnivanje SAD kompanijeSAD bankovni računSAD porezni brojStripe račun s mogućnošću primanja uplata iz cijelog svijetaPorezno savjetovanje od strane PwC-aPravno savjetovanje od strane Orricka$15,000 kredita u uslugama od strane Amazon Web Services

- U ZIP-u smo oduševljeni prilikom da uz Stripe mnogim lokalnim startupima olakšamo i ubrzamo izlazak na globalno tržište. Kompanija u SAD-u ne omogućava samo lakši dolazak do većeg broja inozemnih korisnika i kupaca, već i lakši pristup investicijama potrebnim za rast gotovo svakog startupa, poručuju iz ZIP-a.

U ZIP-u trenutno traju prijave za novu generaciju inkubacijskog i akceleratorskog programa, a na zipzg.com/prijavi-se možete saznati sve informacije i prijaviti svoj startup projekt. Za više informacija: https://stripe.com/atlas

20. travanj 2024 04:21