Hrvatska
StoryEditor

Većina čitatelja za dolazak MMF-a

03. Siječanj 2013.
Piše:
lider.media

Nakon što je krajem prošloga tjedna agencija za kreditni rejting Standard & Poor‘s Hrvatsku srušila u kategoriju smeća, pitanje dolaska Međunarodnog monetarnog fonda ponovno se aktualiziralo, a većina Liderovih čitatelja (62 posto) u prošlom Fight Clubu izjasnila se u korist teze da je MMF-ov dolazak u Hrvatsku – nužan.

Oni su se složili s glavnim ekonomskim analitičarem Hypo Alpe Adria Banka Hrvojem Stojićem koji smatra da bi se sklapanjem aranžmana iz predostrožnosti dao poticaj strukturnim reformama, uključujući racionalizaciju socijalnih transfera, te druge vidove interne devalvacije koju Hrvatska zbog neopravdanosti tečajne devalvacije čim prije treba provesti zbog konkurentnosti.

Ostatak od 32 posto Liderovih čitatelja ne smatra da je aranžman s MMF-om nužno dobar potez za Hrvatsku, kao što je istaknuo i neovisni ekonomski analitičar Damir Novotny. On smatra da dolazak MMF nije lijek za sve probleme ali može biti od pomoći kao što je bio u drugim državama koje su zatražile pomoć. Uključite se u novi Liderov Fight Club Veliki trgovački lanci vraćaju se u kvartove.

27. travanj 2024 04:36