11. listopad 2015.

Velika koalicija SDP-a i HDZ-a bila bi blagotvorno rješenje za hrvatsko stanje

lider.media
lider.media

Bivša premijerka i bivša predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor izjavila je u HRT-ovoj emisiji "Nedjeljom u dva" da bi velika koalicija SDP-a i HDZ-a bila blagotvorno rješenje za hrvatsko stanje, ali to se po njezinom stajalištu neće moći dogoditi dok te dvije stranke vode Zoran Milanović i Tomislav Karamarko.

- Za provođenje tih pet, šest velikih mjera to bi bilo blagotvorno, ali to je apsolutno nemoguće dok ova dvojica gospode ne odu iz tih stranaka, rekla je Kosor, upitana je li ona jednog dana za veliku koaliciju SDP-a i HDZ-a.

Kosor koja se na predstojećim izborima namjerava kandidirati kao nezavisna kandidatkinja na listi Radimira Čačića izjavila je da je u visokoj politici već 20 godina te da se čovjek nakon toliko vremena u politici inficira i teško se toga otarasiti. No, u politici želi ostati jer bi voljela nastaviti raditi na programu gospodarskog oporavka koji je započela 2010.

Za aktualnu vlast bivša premijerka rekla je da je jako loše odradila svoj mandat i da osim međusobnih paljbi nije čula ni jednu dobru ideju. Za bivšeg premijera i predsjednika HDZ-a Ivu Sanadera kojem je nedavno ukinuta i druga presuda zbog korpucije rekla je da mu je bila odana i da mu nije okrenula leđa niti napravila ikakvo zlo. Kako prenose mediji, Kosor, koja je ubrzo nakon poraza na prošlim parlamentarnima izborima izbačena iz HDZ-a, kazala je da nije znala za protuzakonitosti za koje se tereti Sanadera. Tvrdi također da nije pritiskala policiju ni Državno odvjetništvo niti Uskok na Sanadera jer bi to bilo kazneno djelo.

Ispričala je da je nakon napuštanja premijerske pozicije uz nju ostalo samo troje ljudi, a sad ih je samo dvoje. Tada je, kaže, ogorčena, ali je svima oprostila. Oprostila bi, kazala je i Karamarku, da se ispriča kao što je to učinio Slavko Linić.