Hrvatska
StoryEditor

Velika priznanja Liderovim novinarkama

01. Lipanj 2012.
Piše:
lider.media

Liderove novinarke Matilda Bačelić Bradvica, Gordana Gelenčer i Jasmina Trstenjak u posljednjih šest mjeseci osvojile su tri važne nagrade.

Matilda je osvojila SAP ICT journalist prize ‘Božo Težak‘, Gordana nagradu ‘Hrvoje Mateljić‘ za najbolje novinske priloge o gospodarstvu objavljene u Hrvatskoj u 2011., a Jasmina Greenovation za najbolju novinarku hrvatskoga zelenoga gospodarstva. Tri nagrade koje su osvojile Liderove novinarke u proteklih šest mjeseci ne mogu biti slučajnost. One su priznanje za trud uložen u redakciju koja njeguje kvalitetno novinarstvo jer nama je u Lideru važno što čitate.

Kada smo prije gotovo sedam godina pustili u tisak prvi broj, cilj nam je bio da kvalitetnim, analitičnim, dobro provjerenim i odabranim sadržajem budemo korisni našoj čitateljskoj publici, poslovnoj zajednici. Željeli smo postati mjesto na kojem informacije dobivaju poslovno značenje. Odlučili smo da nećemo podilaziti niskim strastima i senzacionalizmom tražiti pozornost u prenatrpanom medijskom prostoru. I dok su trendovi u novinarstvu kretali upravo tim smjerom, a nepoštedna borba za čitatelje uništavala kvalitetno novinarstvo, mi smo bili još ustrajniji u našoj uređivačkoj politici. Vrijeme i aktualne brojke pokazali su da smo donijeli ispravnu odluku. Sada dok naklade tiskanih medija drastično padaju, naša publika, poslovna zajednica, i dalje vjerno prati ono što objavljujemo, a naše novinare nagrađuje struka.

Matilda Bačelić Bradvica osvojila je nagradu SAP ICT journalist prize Božo Težak u kategoriji najbolji novinarski uradak za temu broja ‘IT uštede - Cloud computing i druge nove mogućnosti‘. Njezin tekst žiri je proglasio najboljim u konkurenciji 24 novinarska rada koja su prijavljena za 10. jubilarnu nagradu ‘Božo Težak‘. Ta se nagrada dodjeljuje po jednom laureatu u svakoj kategoriji u suradnji s Hrvatskim novinarskim društvom koje sastavlja žiri. O nagradama za novinarski i urednički uradak odlučuje posebno odabrana ocjenjivačka skupina, a odluku o nagradi za informatičkog novinara godine, na temelju glasovanja svojih članova, donosi Zbor ICT novinara HND-a.

Gordana Gelenčer osvojila je nagradu Hrvoje Mateljić za najbolje novinske priloge o gospodarstvu objavljene u Hrvatskoj u 2011. Žiri sastavljen od urednika gospodarskih novina i rubrika - Darko Buković (Privredni vjesnik), Željko Ivanković (Banka magazin), Darko Markušić (Poslovni dnevnik), Miodrag Šajatović (Lider), Plamenko Cvitić (Business.hr) i Viktor Vresnik (Forbes), u konkurenciji 12 gospodarskih novinara, najbolje je ocijenio Gordanine tekstove.

Jasmina Trstenjak osvojila je nagradu Greenovation za najbolju novinarku hrvatskoga zelenoga gospodarstva. Dobila ju je za medijsko praćenje zelenih tema u Lideru, na Liderovu portalu i u mjesečniku Tehnopolis. Dodjelu nagrada organizirali su Savez za energetiku Zagreb i Hrvatska gospodarska komora - Europska poduzetnička mreža Hrvatske.

18. travanj 2024 19:49