Hrvatska
StoryEditor

Vidošević: Kada se nađete na dnu, otkrijete neke divne nove ljude

12. Travanj 2014.
Piše:
liderhrt

Bivšem čelniku Hrvatske gospodarske komore (HGK) Nadanu Vidoševiću jučer je ukinut istražni zatvor u kojem je od sredine studenoga prošle godine, kada je uhićen u aferi Remorker. Remetinec je napustio danas.

Vidošević je iz zatvora pušten oko 13 sati, a ispred vrata kaznionice dočekao ga je odvjetnik Dražen Delač. Izazeći iz zatvorskog kruga, Vidošević je kazao da je sretan i uzbuđen te da jedva čeka vidjeti obitelj i prijatelje.

Kazao je da mu je teško reći kako se nakon pet mjeseci osjeća na slobodi, ali da mu je u svakom slučaju drago. Nije želio komentirati optužbe protiv njega ističući da je sud jedino mjesto gdje se može braniti čast i ugled. Odgovarajući na novinarska pitanja, Vidošević je kazao da je uvjeren kako će moći dokazati porijeklo svoje imovine.

To sam jedino siguran da mogu, a ovo sve drugo pustimo. Zar mislite da ijedan pojedinac može zaustaviti lavinu pokrenutu putem medija. Jedino se na sudu mogu iznositi svoji argumenti, rekao je Vidošević.

Za vrijedne umjetnine te stare knjige za koje se tijekom istrage otkrilo da su u njegovu vlasništvu Vidošević je kazao da nisu grijeh. To sve što mi govorite nije grijeh, za to bi mi morali reći hvala. Kada se nađete na dnu, otkrijete neke divne nove ljude koje niste poznavali. Koristim priliku pozdraviti ljude u Remetincu s jedne i druge strane brave jer sam s njima proveo neke lijepe trenutke, poručio je Vidošević dodajući da se u zatvoru nije uspio sastati s bivšim premijerom Ivom Sanaderom, također zatvorenim zbog korupcije.

24. travanj 2024 03:34