Hrvatska
StoryEditor

Vidošević: Ne treba žuriti s potezima, treba vidjeti što se stvarno dogodilo

22. Listopad 2013.

Predsjednik Hrvatske gospodarske komore (HGK) Nadan Vidošević izjavio je danas da će se svi u HGK, pa naravno i on, u ovom trenutku ponašati krajnje odgovorno.

"Apsolutni prioritet je da HGK funkcionira normalno, a s obzirom da nemamo nijedan relevantni podatak temeljem kojeg bi mogli povlačiti neke poteze, smatram da ne treba žuriti", rekao je Vidošević komentirajući za neke medije situaciju u kojoj se našla HGK i on kao njen predsjednik nakon što je krajem prošlog tjedna uhićena pročelnica njegovog ureda Zdenka Peternel.

Na pitanje kako objašnjava cijelu situaciju te hoće li podnijeti ostavku, Vidošević je odgovorio da su svi u HGK i on svo vrijeme postupali po nalazima državne revizije i poduzimali sve što je u okviru ovlasti HGK.

"Sada kada se dogodila ova cijela nemila situacija obavješteni su svi u HGK, županijske komore, tajnici, direktori centara i drugi, imamo sastanke s nadzornim i upravnim odborom, za mjesec dana je skupština Komore što će biti prilika da se o svemu razgovara", kazao je Vidošević.

Dodao je i da je prerano za neke veće komentare jer su svi zatečeni i iznenađeni tom situacijom, jer nije ničeg bilo što bi ukazivalo na razmjere.

Na pitanje o procjeni vlastite odgovornosti i kako mu je tako nešto moglo promaknuti, Vidošević je kazao da bi bilo neozbiljno da predsjednik ne nadzire vlastitu kuću, ali i da predsjednik ne radi sve u svojoj kući.

Tko god je vodio veliki sustav zna da čelna osoba ne radi sve u tom sustavu, načelna odgovornost apsolutno, nema razgovora, ali ipak treba vidjeti što se stvarno dogodilo, kazao je danas Vidošević.

19. travanj 2024 17:43