22. listopad 2013.

Vidošević odstupa samo ako se navodi iz istrage pokažu istinitima

lider.media
lider.media

Po prvi put nakon što je krenula afera sa fiktivnim računima, predsjednik Hrvatske gospodarske komore Nadan Vidošević okupio je jučer u središnjici HGK predsjednike svih županijskih komora. U HGK-ovom odjelu za odnose s javnošću tvrde kako je riječ o redovitom sastanku, no tema o kojoj se razgovaralo sasvim sigurno nije bila redovita.

Vidošević je na sastanku, kako prenosi Glas Slavonije, navodno od županijskih predsjednika zatražio podršku, i ne namjerava lako odstupiti s mjesta na kojem je punih 18 godina. Redoviti bi se sastanak, da nije bilo uhićenja Zdenke Peternel, održao tek u petak, no pomaknut je za četiri dana ranije.

Kako se i pretpostavljalo, Vidošević nije na tom sastanku ponudio ostavku, a njegovi pobornici tvrde da su procedure izbora i opoziva u HGK-u kompleksne i komplicirane.

Ipak, Slobodna Dalmacija piše kako su na pitanje hoće li prvi čovjek HGK dati ostavku dobili odgovor kako će Vidošević odstupiti „ukoliko se navodi pokažu istinitima“, iako nije jasno u kojem će trenutku Vidišević navode iz istrage smatrati istinitima.

Na pitanje hoće li HGK na bilo koji način pomagati Peternel tijekom postupka, te kakav je njezin status u Komori, Komorina Služba za odnose s javnošću i izdavaštvo odgovorila je sljedeće:

„HGK će tijekom postupka, kao i do sada, maksimalno surađivati s nadležnim tijelima. Status gđe. Peternel razmatrat će se na predstojećim sjednicama organa HGK“.